HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 17:01

EĞİTİMDE 10 BİN OKUL PROJESİ TAMAMLANIYOR

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında, Eğitim Kenti Ordumuzda 65 okulumuzun fiziki imkânları iyileştirilerek altyapıları, atölyeleri, kütüphaneleri ve spor tesisleri güçlendirilirken; 77 yeni ana sınıfı ile Altınordu ve Çamaş il
EĞİTİMDE 10 BİN OKUL PROJESİ TAMAMLANIYOR

"Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" kapsamında, Eğitim Kenti Ordu'muzda 65 okulumuzun fiziki imkânları iyileştirilerek altyapıları, atölyeleri, kütüphaneleri ve spor tesisleri güçlendirilirken; 77 yeni ana sınıfı ile Altınordu ve Çamaş ilçelerimizde Okul Öncesi Eğitimde Erişim Modeli kapsamında taşıma merkezli ana sınıfı açıldı. Proje süresince 5 yaş çağ nüfusu okullaşma oranımız % 60'tan %94.56'ya çıkarıldı.

 

Öğretmenler ve okul yöneticilerimize çok yönlü eğitimler verilirken aynı zamanda velilerimize yönelik olarak halk eğitimi merkezleri aracılığıyla çeşitli eğitimler düzenlendi. Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri kapsamında ilimiz genelinde 238 kurs açıldı. Açılan bu kurslarda 3.696 öğrenci ve 593 veliye eğitim verilerek öğrencilerimizin temel becerilerini güçlendirecek eğitimler, öğretim materyalleri ile desteklendi.

 

Proje kapsamında ders ve ilk yardım araç gereçleri, özel eğitim materyali alımı, öğretmenler odası donanımı, kamera ve güvenlik sistemleri alım ve kurulumu, çevre dostu okullar için geri dönüşüm kovaları ve kompost makineleri temini, küçük onarımların yapılması, spor alanları oluşturulması, etkileşimli tahta, yazıcı ve bilgisayar desteği gibi eğitim öğretim sürecinde önemli bir yere sahip unsurlarla ilgili çalışmalar yapıldı.

 

326 öğretmenimize ilk yardım eğitimi, 733 veli ve öğrencimize ilk yardım ve farkındalık semineri, 1.765 öğretmen ve 22.343 öğrencimize Çevre Bilinci ve Küresel İklim Değişiklikleri Eğitimleri verilirken 60 okulumuzun İş Sağlığı ve Güvenliği periyodik kontrolleri yine proje kapsamında yapıldı.

 

Bilim ve Sanat Merkezlerimizde; 1.120 öğrenci,  562 öğretmen ve 108 velimiz TÜBİTAK ve TEKNOFEST etkinlik ve projelerine katıldı. 10.462 öğrenci, 2.232 öğretmen ve 8.072 velimize Akran Zorbalığı Farkındalık Eğitimi, Siber Zorbalık Farkındalık Eğitimi ve Teknoloji Bağımlılığı eğitimleri verildi.

 

Ayrıca 4.377 öğrencimize ağız ve diş sağlığı, 4.581 öğrencimize göz sağlığı, 4.624 öğrencimize kulak burun boğaz sağlığı taraması ve 6.474 öğrencimize boy-kilo ölçümü yapıldı.

 

İlimizde "Temel Eğitimde 10.000 Okul" projesinde sona yaklaşılırken proje için seçilen 10.000 ilk ve ortaokulun fiziki mekânları güçlendirildi. Öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize kapsamlı eğitim destekleri sağlandı. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in himayelerinde başarıyla yürütülen projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağı açıklandı.

Anahtar Kelimeler : EĞİTİMDE, 10, BİN, OKUL, PROJESİ, TAMAMLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız