HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Temmuz 2017 Salı Saat: 04:27

ODÜ ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

ODÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak bölümlerin sınav kılavuzu yayınlandı.
ODÜ ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

ODÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesine özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak bölümlerin sınav kılavuzu yayınlandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu’nu yayınlandı. Kılavuz; başvuru koşulları, ön kayıt için gerekli belgeler, sınav yeri ve tarihi, sınav uygulama koşulları bilgilerini içeriyor.

2013 yılında ilk öğrencilerini alan ODÜ BESYO 2016-2017 eğitim öğretim dönemine Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 45 ve Spor Yöneticiliği Bölümü’nün ikinci öğretimine 45 öğrenci alacak. Yeni alınacak öğrenci kontenjanlarında milli takımda görev alan öğrenciler için her bölüm içerisinde erkeklerde 3, bayanlarda 2 olmak üzere toplamda 15 kontenjan bulunuyor.

Ön kayıtlar 10 17 Temmuz 2017 tarihleri arasında, Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yapılacak. 19 Temmuz 2017 tarihinde başlayıp 3 gün sürecek olan özel yetenek sınavlarına başvurmak için adayların 2017 yılına ait YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6 puan türlerinin herhangi birinden en az 150 puan almış olmaları ve ön kayıtlara şahsen başvurmaları gerekiyor. Bununla birlikte engelli adaylar için Yükseköğretim Kurul Başkanlığı’nın 05.04.2017 tarih ve 75850160-199- 24304 sayılı yazısına istinaden 2017 yılı YGS puanlarından biri 100 ve üzeri puan alan aday başvuru yapabilecek. Detaylı bilgi www.besyo.odu.edu.tr adresinde yer almaktadır.

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine 2017-2018 eğitim- öğretim yılı için kılavuzda belirtilen kontenjan ve şartlara göre özel yetenek sınavı ile Müzik Bölümüne 60, Türk Müziği Bölümüne 40, Türk Halk Müziği Bölümüne yurt dışı 2 ve Tiyatro Bölümüne 10 öğrenci alınacak.

2017 yılına ait YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 150 puan almış olan adayların başvurabileceği sınavlarda Müzik ve Türk Müziği Bölümlerine yapılacak başvurular 14 Temmuz’da, Tiyatro bölümüne yapılacak başvurular ise 10 Temmuz’da sona erecek. 17 Temmuz’da başlayıp 3 gün sürecek olan özel yetenek sınavlarına başvurmak için adaylar özel yetenek sınavının yapılış biçimi, değerlendirilmesi, sonuçlarının duyurulması ve kesin kayıtlara ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren özel yetenek sınav kılavuzuna Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi www.mssf.odu.edu.tr  internet sitesinden ulaşılabilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesinin 2017-2018 yılı özel yetenek sınavı kılavuzuna göre Grafik Tasarım Bölümüne 40, Resim Bölümüne 20, Heykel Bölümüne 10 öğrenci alınacak.

Sınava başvuracak olan tüm lise mezunu adayların, 2017-YGS’ye girmiş ve herhangi bir puan türünden en az 170 puan almış olmaları gerekmektedir. 10-20 Temmuz tarihleri arasında başvuruların yapılacağı Resim Bölümü sınavı 25 Temmuz, Heykel Bölümü sınavı 26 Temmuz, Grafik Tasarımı Bölümü sınavı 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başvurular şahsen ya da internet üzerinden yapılabilecek. Adaylar başvuru süreci, sınav tarihleri, sınavların uygulanış biçimleri gibi konularla ilgili detaylı bilgilere http://gsf.odu.edu.tr/ adresinden ulaşabilecekler.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, ÖZEL, YETENEK, SINAVI, BAŞVURULARI, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız