HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mart 2016 Çarşamba Saat: 08:37

ODÜ 10. YILINI KUTLUYOR

2006 yılında 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 2 Meslek Yüksekokuluyla eğitim öğretim hayatına başlayan Ordu Üniversitesi, 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 10 meslek yüksekokulu ve 20 bine ulaşan öğrenci sayısıyla bugün 10. kuruluş yıl
ODÜ 10. YILINI KUTLUYOR

2006 yılında 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 2 Meslek Yüksekokuluyla eğitim öğretim hayatına başlayan Ordu Üniversitesi, 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 10 meslek yüksekokulu ve 20 bine ulaşan öğrenci sayısıyla bugün 10. kuruluş yıl dönümünü sevinç içinde kutluyor.

Yaşanan hain terör saldırıları nedeniyle sadeleştirilmiş bir program düzenleyen Ordu Üniversitesi, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle etkinliklerine başladı. Törene, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Ş. Metin Kara, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Ordu Üniversitesinin 10. yılını kutlamasından dolayı çok duygusal ve gururlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “10 yıl önce kurulan Ordu Üniversitesi benim tabirimle ‘cenin aşamasında’ bir üniversiteydi. Şimdi yeni kurulan akademik ve idari birimleri, her geçen gün artan öğrenci sayısı ile devasa bir duruma geldi. Üniversitemiz bu gelişimi ile hem bilim dünyasına hem insanlığa hem de çevresine çok önemli katkılar sağlıyor ve sağlamaya da devam edecek.” dedi.

Törenden sonra Ordu Sırrıpaşa Caddesi’nde başlayıp Tahıl Pazarı’nda son bulan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşünde öğrencilerin yanı sıra akademisyen ve idari kadroda yer aldı.

Cumhuriyet Yerleşkesi’nde devam eden etkinlikler kapsamında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan “Karma Resim Sergisi” gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Fuaye Salonu’nda yapılan sergiye; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, fakülte dekanları, ODÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Karadeniz Bölgesi Karma Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü

Sergi açılışında konuşma yapan Rektör Yarılgaç, “Duygu, düşünce ve izlenimleri sonsuz boyutlarıyla dışa vurabilen görsel sanatlar, sanatın her türlü alanı için öncü olmasının ötesinde farklı disiplinleri de etkilemektedir. Ordu’muzun güzel insanları, birçok ili imrendirecek derecede bu bilinci içselleştirmiş özel bir mizaca sahiptir. Yazılmış, resmedilmiş, fotoğraflanmış kaynaklar göstermektedir ki Ordu köklü bir görsel sanatlar kültürüne sahiptir. Birçok sanatçı yetiştirmiş, özel bir dokuya vakıf olan kentimizde, Ordu Üniversitesi olarak kuruluşumuzun 10. Yıl dönümünde, kente yakışır bir karma plastik sanatlar sergisi ile bugün burada oluyor olmaktan dolayı kıvançlıyız. ‘Karadeniz Bölgesi Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Eğitim Bölümleri Sergisi’ olarak Güzel Sanatlar Fakültemizin henüz daha çok yeni olan olanaklar içinde oluşturdukları performansları için akademisyen-sanatçı hocalarımıza Ordu Üniversitesi olarak teşekkürlerimizi sunarız. Genel hatları ile serginin adında ifadesini bulan, 10. Yıl kutlamalarında desteklerini esirgemeyen; 19 Mayıs Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesine en içten teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, 10., YILINI, KUTLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız