HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2016 Salı Saat: 09:18

MEDİCALPARK’TAN LAPAROSKOPİ AMELİYATI

Medicalpark Ordu Hastanesi’nde 60 yaşındaki Neşet KUZU’nun çalışmayan sol böbreği laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan ameliyatla alındı. İki yıldır vücudunun sol yanı sürekli ağrıyan ve sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçire
MEDİCALPARK’TAN LAPAROSKOPİ AMELİYATI

Medicalpark Ordu Hastanesi’nde 60 yaşındaki Neşet KUZU’nun çalışmayan sol böbreği laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan ameliyatla alındı.

İki yıldır vücudunun sol yanı sürekli ağrıyan ve sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren 60 yaşındaki Neşet Kuzu, tekrarlayan şikayetleri nedeni ile Medicalpark Ordu Hastanesine başvurdu. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Necmettin Mercimek tarafından muayene edilen ve tetkikleri yapılan hastanın,sol böbreğinin çalışmadığı tespit edildi. Hasta yüksek tansiyon probleminin olduğu ve idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile birkaç kez hastanede yatarak tedavi gördüğünü belirtti. Ağrısı devam eden hastaya şikayetlerinin geçmesi için Medicalpark Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mercimek tarafından Kapalı Ameliyat Yöntemi (Laparoskopi) ile böbreğinin alınması önerildi.

Operasyonu gerçekleştiren Medicalpark Ordu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mercimek; laparoskopik nefrektomi yöntemi ile böbreğin alınmasının, ameliyatın vücuda 1-2 cm lik küçük kesiler açılarak kamera görüntüsü yardımı ile gerçekleştirilmesiyöntemi olduğunu söyledi.Neşet Kuzu isimli hastamızın  poliklinik değerlendirilmesi sonucu yapılan tetkiklerinde sol böbreğinin fonksiyon göstermediği, tekrar eden enfeksiyon ve yüksek tansiyon gibi sorunlara da yol açtığı tespit edilerek çalışmayan sol böbreğinin laparoskopik ameliyat ile alınmasını önerdik.  Sonrasında Kapalı Yöntem Ameliyat ile çalışmayan sol böbreği 1-2 cm lik kesilerden yaptığımız operasyon ile vücut dışına çıkardık. Eskiden böbreğin alınması (Nefrektomi) girişimi sadece açık ameliyat yöntemleri ile yapılabilirdi.  Son yıllarda tıp bilimindeki gelişmeler sayesinde böbrek ameliyatlarında artık kapalı yöntemler de uygulanabilmektedir. 

DAHA KISA SÜREDE İYİLEŞME

Op.Dr. Mehmet Necmettin Mercimek ; Laparoskopik yöntem ile ameliyat olan hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı hissettiğini, iyileşme sürelerinin daha hızlı olduğunu ve normal hayatlarına daha kısa sürede döndükleri belirtti. Hastamızın da ameliyat sonrası takiplerinde hiç bir sorun yaşanmadığını ve ameliyat sonrası 2. günde taburcu edildiğini söyledi.

TECRÜBESİNE GÜVENDİM

Kısa sürede sağlığına kavuşan Neşet Kuzu, kendisini çok iyi hissettiğini, doktorunun tecrübesine güvenmek ile çok doğru bir karar verdiğini,çok kısa sürede sağlığına kavuşup normal hayatına döneceği ve ağrılarından kurtulduğu içinçok mutlu olduğunu söyleyerek başta doktorum Op.Dr. Mehmet Necmettin Mercimek olmak üzere tedavim süresince kendimi evimde hissetmemi sağlayan tüm hastane ekibine çok teşekkür ederim'' diyerek evine döndü.  (ORDU YENİ HABER)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız