HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Eylül 2023 Cumartesi Saat: 14:18

DEPRESYON KİŞİYİ SOSYAL İZOLASYONA İTİYOR

Depresyonda en çok karşılaşılan semptomlardan birinin hiçbir şeyden zevk almama olduğunu ifade eden uzmanlar, isteksizlik ve mutsuzluk hissine dikkati çektiler.
DEPRESYON KİŞİYİ SOSYAL İZOLASYONA İTİYOR

Depresyonda en çok karşılaşılan semptomlardan birinin hiçbir şeyden zevk almama olduğunu ifade eden uzmanlar, isteksizlik ve mutsuzluk hissine dikkati çektiler. Depresyonun insanların yaşam kalitesini çok fazla düşürdüğünü belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Elvin Guliyev, “Depresyon insanları sosyal izolasyona itiyor. Sosyal izolasyonda olan bu kişiler dış dünyayla bağlantı kurmamaya başlıyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Elvin Guliyev, günümüzde en çok karşılaşılan psikiyatrik hastalıkların biri olan depresyona değinerek, depresyon tedavileri hakkında bilgiler verdi.

Depresyonun çok farklı nedenleri olduğunu kaydeden Dr. Guliyev, biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörlerin depresyonu en çok tetikleyen faktörler olduğunu söyledi.

DEPRESYON YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Biyolojik faktörlerin, kalıtımsal, kimyasal ve nöroanatomi gibi birçok çeşitli faktörleri barındırdığını ifade eden Dr. Guliyev, sosyal ve psikolojik faktörlerin ise daha çok toplumda karşılaşılan stres faktörlerinin etkileşimiyle ortaya çıktığını belirtti.

 Dr. Elvin Guliyev, “Depresyonun insanların yaşam kalitesini çok fazla düşürdüğünü gözlemliyoruz. Yaşam kalitesini düşürme sebeplerinden birisi de depresyonun ana semptomları. Depresyonda en çok karşılaştığımız semptomlar; isteksizlik, mutsuzluk hissi, hiçbir şeyden zevk almama, eskiden yaptığı eylemlerden veya zevk aldığı eylemlerden hiçbir şekilde zevk almama, uykusuzluk veya uykuda çok fazla artış, iştahsızlık veya iştahın ciddi bir şekilde artışı” diye konuştu.

DEPRESYONDAKİ KİŞİLER DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTI KURMAMAYA BAŞLIYOR

Depresyonun insanları sosyal izolasyona ittiğini de dile getiren Dr. Guliyev, sosyal izolasyonda olan bu kişilerin dış dünyayla bağlantı kurmamaya başladığını kaydetti.

Depresyonda kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi de veren Dr. Guliyev, “Uyguladığımız tedavi yöntemlerinin başlıca şöyle; psikofarmakoloji tedavi yöntemleri, terapi çeşitleri ve günümüzde daha popüler hale gelen nöromodülasyon teknikleri.

İLAÇ TEDAVİSİ KİŞİYE ÖZEL

Psikiyatri Uzmanı Dr. Elvin Guliyev, depresyonda ilaç tedavisine atıfta bulunarak, şöyle devam etti: “İlaç tedavileri kişiye özeldir. Yani depresyon hastalığına değil, depresyon hastasına göre seçilmesi daha doğru.  Terapi çeşitleri de aynı şekilde. Terapi çeşitleri olarak da dinamik terapiler, davranışçı terapiler, bilişsel terapiler ve çeşitli farklı terapi yöntemleri kullanılıyor. Alternatif tedavi yöntemleri olarak nöromodülasyon tedaviyi gösterebiliriz. Bunlardan en önemlisi Tekrarlayan Transkraniyal Manyetik Uyarım (tTMU) tedavisi.”

DEPRESYON TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIK

Kişilerin çoğu zaman ‘Ben artık böyleyim, ben artık böyle oldum’ diye depresyonun semptomlarını bir karakter özelliği olarak gösterdiğini anlatan Dr. Guliyev, bunun da tedaviye direnç olarak kendini gösterdiğini söyledi.

Depresyonun günümüzde tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Guliyev zamanında teşhis ve başvuru, doğru tedavi seçeneğinin kişiyi depresyondan önceki hayatına döndürebildiğini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler : DEPRESYON, KİŞİYİ, SOSYAL, İZOLASYONA, İTİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız