HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 14:33

TATİL SONRASI VELİLERE UYARILAR!

Yarıyıl tatili bitti ve eğitim döneminin ikinci yarısı pazartesi günü itibariyle başlıyor.
TATİL SONRASI VELİLERE UYARILAR!

Yarıyıl tatili bitti ve eğitim döneminin ikinci yarısı pazartesi günü itibariyle başlıyor. Yarıyıl tatili yaz tatili kadar uzun olmasa da, tatilde düzenin, uyku ve ders çalışma saatlerinin değişmesi nedeniyle yine de bir okula uyum sürecinin yaşanabileceğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, “Sömestir sonrası ilk hafta bazı güçlükler yaşanabilir. Bu süreçte ebeveynlerin çocuklarına karşı anlayışlı olmaları çok önemli. Ailelerin anlayışına rağmen uyum süreci uzarsa ve çocukla olan iletişim bozulursa psikolojik destek almaktan kaçınılmamalı” dedi.

Çocuklara açık olunması ve sürecin net bir şekilde çocuklara anlatılması gerektiğini paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Tezel, “Yarıyıl tatili süresince kış mevsiminin de etkisiyle evde daha çok zaman geçirmeye ve ev düzenine alışmış olan çocuklar için yeniden okul dönemindeki uyku düzenine dönmek biraz zorlayıcı olabilir. Okul açılmadan günler önce her zamanki yatış saatinden 1 veya 1 buçuk saat erken uyku rutine geçiş yapılmalı” diye konuştu.

TATİLDE TABLET VE TELEFONLA VAKİT GEÇİRME SÜRESİ UZAMIŞ OLABİLİR

2 haftalık tatilin ekran, tablet ve telefon kullanım süresinde artışa neden olabildiğini söyleyen Tezel, “Okulun başlamasını beklemeden ekran süresi sınırlandırılmalı. Daha büyük yaştaki çocuklar gece geç saatlere kadar bilgisayar veya telefonda vakit geçirmek isteyebilir. Mutlaka her öğrencinin yaş düzeyine uygun biçimde ve günlük sorumluluklarını aksatmayacak şekilde ebeveynlerle planlanmış bir ekran süresi olmalı” şeklinde konuştu.

ÖDÜL VE CEZA UZUN VADEDE ÇOCUĞA ZARAR VEREBİLİR

Okula adaptasyon sürecinin çocuktan çocuğa değişebildiğini ve ebeveynlerin çocukların endişe ve alışma süreçlerine saygı duyması gerektiğinin altını çizen Tezel, “Ödül ve cezadan kaçınılmalı. ‘Okul çıkışında dondurma yeriz, ‘Ağlarsan okulda kalırsın, seni almam’ gibi cümlelerden ebeveynlerin kesinlikle kaçınması gerekiyor. Çocuğun zaten uyması gereken kurallar ödüle veya cezaya bağlanmamalı. Tehdit içeren, çocuğu korkutan cümleler veya ödülle ikna etmeye çalışırken gerçekleştirilen çaba çocuğun psikolojik ve akademik gelişimine katkısından çok uzun vadeli zarara yol açabilir” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TATİL, SONRASI, VELİLERE, UYARILAR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız