HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 12:08

DİKKAT! BEL FITIĞI OLABİLİRSİNİZ

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akkurt, Genel olarak belden bacağa doğru yayılan ağrı ve uyuşmanız var ise bel fıtığı olabilirsiniz. Bu için sağlık kuruluşuna başvurarak kontrollerini
DİKKAT! BEL FITIĞI OLABİLİRSİNİZ

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akkurt, "Genel olarak belden bacağa doğru yayılan ağrı ve uyuşmanız var ise bel fıtığı olabilirsiniz. Bu için sağlık kuruluşuna başvurarak kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin" dedi.
         En sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında olan bel ağrısı kalçadan bacaklara vuruyorsa dikkat edilmesi gerekiyor. Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akkurt, bel ağrısı sebeplerinden olan bel fıtığı hakkında bilgiler vererek yaşam kalitesi ve iş gücü kaybına neden sağlık sorununa dikkat çekerek uyarılarda bulundu:
BEL FITIĞI HER YAŞTA OLABİLİR
         Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Akkurt, "Bugün toplumda çok sık görülen sağlık sorunlarından olan bel fıtığı çoğu hastamızda ilk başta bel ağrısı ile başlar. Tıp dilinde lomber disk hernisi olarak tanımlanan bel fıtığı oluşumuna yol açan bu durum, omurgadan geçen sinirlerin basıya uğramasına da neden olmaktadır. Hemen her yaşta ortaya çıkabilen bel fıtığı sıklıkla çok daha hareketli olan L4-L5 ve L5-S1 omur aralarında görülür.
AĞRI VE UYUŞMA GÖRÜLÜR
         Bel ağrısı aslında işin başlangıç kısmıdır. Bel ağrısı tedavi edilebilir bir durumdur. Bel ağrısından sonra kalçaya yayılan, kalçadan sonra sağ yada sol bacakta ağrı görülmektedir. Bel fıtığı, diskin sinir üzerinde yaptığı basının şiddetine bağlı olarak bacakta ağrıya, ayakta uyuşmaya sebep olabilmektedir.
         Ağrı bacağa ve ayaklara yayılmaya başladığı zaman iş ciddiye varır. Bununla birlikte ayağa vuran uyuşma varsa ve özellikle kuvvet kaybı yani topuklara basarak veya parmak ucuna basarak yürüme gibi durumlarda herhangi bir aksama, kuvvette kayıp varsa o zaman iş ciddiye biner.
BEL FITIĞINI İHMAL ETMEYİN
         Eğer tek bir fıtık varsa mikro cerrahi yöntemi tercih edilmektedir. Daha ileriye seviyede dar kanal, ikili üçlü seviyede bir durum varsa ameliyat yöntemleri değişebiliyor.
         Genel olarak belde olan ağrı bacağa yayılıyorsa ve uyuşmalarınız varsa mutlaka bir Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi uzmanı tarafından muayene edilip MR görüntüleri ile sonuçlarının değerlendirilmesi gerekir."

Anahtar Kelimeler : DİKKAT!, BEL, FITIĞI, OLABİLİRSİNİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız