Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:20 AYBASTI ÇEVRE YOLU BAŞLADI
- 13:57 BODUR İLE DEVAM
- 12:52 YUNUS EMRE DUALAR İLE ANILDI
- 12:49 YAZIN KİLO VERMEK DAHA KOLAY!
- 12:47 ARKADAŞLIKLAR ÇIKAR ÜZERİNDEN KURULUYOR!
- 15:29 BU KURSLAR ÜCRETSİZ!
- 15:12 KADIN ÜRETİCİLER KAPALI PAZARDAN MEMNUN
- 14:10 İKİ İLE VERGİ DAİRESİ KURULDU
- 14:08 VALİ EROL, EL SANATLARI SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI
- 13:57 VALİ EROL, YUNUS EMRE’Yİ ANMA PROGRAMINA KATILDI
- 13:49 “BABALAR GÜNÜ’NÜ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
- 13:48 993 PROJE’YE TÜBİTAK’TAN DESTEK
- 13:21 “50 MİLYAR TL CİRO BEKLENİYOR”
- 13:19 KERMESTEN TSK VAKFINA 1 MİLYON TL
- 12:42 OAL’DEN, “İSTİKLAL MARŞI NASIL YAZILDI” GÖSTERİSİ
“BAŞ AĞRISI YÜKSEK TANSİYONUNUN HABERCİSİ OLABİLİR”

Hipertansiyonun erken belirtilerinden biri olan baş ağrısının çoğu zaman göz ardı edildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin, “Baş ağrısı, özellikle sabahları ensede hissedilen zonklayıcı tarzda bir ağrı şeklinde ortaya çıkıyorsa, bu durum yüksek tansiyonun habercisi olabilir. Baş ağrınız varsa ve sebebi açıklanamıyorsa, tansiyonunuzu mutlaka ölçtürün” dedi.
Yüksek tansiyon (hipertansiyon), dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kronik hastalıklar arasında yer almakta ve kontrol altına alınmadığında kalp krizi, felç, böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Medical Park Ordu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin, hipertansiyon hakkında açıklamalarda bulundu.
Hipertansiyonun erken belirtilerinden biri olan baş ağrısının çoğu zaman göz ardı edildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Şahin, “Baş ağrısı, özellikle sabahları ensede hissedilen zonklayıcı tarzda bir ağrı şeklinde ortaya çıkıyorsa, bu durum yüksek tansiyonun habercisi olabilir. Hipertansiyon çoğu zaman belirti vermeden ilerlediğinden dolayı da “sessiz katil” olarak adlandırılır” diye konuştu.
“YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ”
Yüksek tansiyonu işaret edebilecek belirtilerden bahseden Uzm. Dr. Şahin, “Baş dönmesi, çarpıntı, görme bulanıklığı, göğüs ağrısı, nefes darlığı ve burun kanaması yer almaktadır. Bu belirtilerin herhangi birinin görülmesi durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Özellikle ailesinde hipertansiyon öyküsü olan bireylerin düzenli takip yaptırmaları hayati önem taşır” dedi.
“HİPERTANSİYONUN GELİŞİMİNDE YAŞAM TARZI ÖNEMLİDİR”
Hipertansiyonun gelişiminde genetik yatkınlık kadar yaşam tarzının da büyük rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Şahin, “Yoğun stres, hareketsizlik, aşırı tuz tüketimi, düzensiz uyku ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları tansiyonun yükselmesine zemin hazırlıyor. Bu nedenle sadece ilaç tedavisi değil, yaşam tarzı değişiklikleri de tedavinin önemli bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
“DÜZENLİ TANSİYON TAKİBİ HAYAT KURTARIR”
Hipertansiyonun erken teşhis edilebilmesi için düzenli olarak tansiyon ölçümünün yapılması gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Şahin, özellikle 40 yaş üzeri bireylerin yılda en az bir kez iç hastalıkları muayenesinden geçmelerini tavsiye etti. Uzm. Dr. Şahin, ayrıca baş ağrısı gibi şikâyetlerin sürekli hale gelmesi durumunda ihmal edilmemesi gerektiğini de belirtti.
“BAŞ AĞRINIZ VARSA VE SEBEBİ AÇIKLANAMIYORSA, TANSİYONUNUZU MUTLAKA ÖLÇTÜRÜN”
Uzm. Dr. Şahin, “Vücudumuz bize çeşitli sinyaller verir. Bu sinyalleri ciddiye almak, kronik hastalıkların erken tanısı ve tedavisi açısından büyük önem taşır. Baş ağrınız varsa ve sebebi açıklanamıyorsa, tansiyonunuzu mutlaka ölçtürün” açıklamasında bulundu.