HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ağustos 2017 Pazartesi Saat: 09:36

Sıcak Havalarda KALP Krizine DİKKAT

Yaz mevsiminde artan hava sıcaklıkları, özellikle hastaları daha da tedirgin ediyor. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın birkaç derece daha arttığı bu günlerde uzmanlar, kalp krizine karşı uyarıyor. Özel Ordu Sevgi Hastanesi hekimi Ka
Sıcak Havalarda KALP Krizine DİKKAT

Yaz mevsiminde artan hava sıcaklıkları, özellikle hastaları daha da tedirgin ediyor. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın birkaç derece daha arttığı bu günlerde uzmanlar, kalp krizine karşı uyarıyor. Özel Ordu Sevgi Hastanesi hekimi Kardiyolog Uz. Dr. Adnan Köşüş, aşırı sıcak ve nemli havaların kalbin çalışma yükünü artırdığına dikkat çekiyor. Bu durumun da kalp damar, hipertansiyon ve diyabet hastalarında ciddi problemleri beraberinde getirdiğine işaret eden Dr. Köşüş, “Sıcak ortamda terleme ve solunumla birlikte vücudun sıvı ve tuz kaybı da artar.” diyor. Dr. Köşüş, ayrıca: “Özellikle son yıllarda kendisini daha fazla hissettiren küresel ısınmanın etkisiyle yaz aylarında anormal boyutlarda sıcaklık artışları meydana gelmektedir. Aşırı sıcak ve nem kalp damar, hipertansiyon, diyabet ve böbrek hastaları için ilave bir risk faktörüdür. Sıcaklığın etkisiyle cilt damarlarımız daha çok genişler, kalbin iş yükü artar, kalp ekstra bir yükle daha fazla çalışır. Bu da koroner kalp hastalığı, kalp yetersizliği, kapak ve aritmik hastalarda istenmeyen sonuçlar doğurabilir.” dedi.

Uz. Dr. Adnan Köşüş konuşmasının devamında kalp hastalarına yapmaları gerekenler konusunda şunları söyledi,"Sıcak havalarda bol bol sıvı tüketilmeli. Yüksek tansiyon ve kalp hasları kesinlikle güneş sıcaklığının etkin olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı. Vücutta su ve mineral kaybının önüne geçmek için su, meyve suyu ve meyve tüketelim. Kesinlikle kalbi yoracak ağır ve yağlı gıda alımından kaçınalım.” dedi. Sıcak ve nemli havalarda vücudun güneş ışınlarından fazla rahatsız olmaması için koyu renkli elbiseler yerine açık renkler tercih edilmesine öneren Köşüş, terleme sonrası iç çamaşırların mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Ordu Sevgi Hastanesi hekimi Kardiyolog Uz. Dr. Adnan Köşüş, sıcak ve nemli havalarda vücudun sıvı kaybına karşı bol bol su, limonlu ve meyveli içecekler tüketilmesi gerektiğini belirtti.

                                                                                                     

Anahtar Kelimeler : Sıcak, Havalarda, KALP, Krizine, DİKKAT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız