HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

DİNİ BATIL DİNE GEL

19 Haziran 2017 Pazartesi Saat: 10:52


Kuran-ı Kerim' i kullarına indiren rabbimizin ilk emri "oku" dur. Biz kullar okumazsak Kuran-ı Kerim' i anlayamayız, din tacirlerinin elinde oyuncak oluruz, dinimizin ilkeleriyle değil hurafelerin şekilleriyle hareket etmeye başlarız. Ki günümüzde hurafelerin ne dediği ne yazık ki kitabımızın ne dediğinin önüne geçmiştir. İslam alimi olarak geçinenler Kuran-ı Kerim' i insanlara öğretmemek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çünkü, dinini tam olarak yapan kul, asla kişilerin ağzıyla hareket etmeyecektir. Onların abuk sabuk sözlerine değer vermeyeceklerdir.
Bir İslam alimi müsvettesi, orucun, fakirlerin açlığını anlamak adına tutulduğunu söylemektedir. Katiyen yalandır. Oruç, fakirleri anlamak için tutuluyorsa, fakirler neden oruç tutsunlar?
Yine alim müsfettesine ortaokul çağındaki bir çocuk sorar, hocam, astronotlar uzay gemisinde nasıl abdest alıp, nasıl namaz kılabilirler? Cevap, tısss. Adam, inşallah gökyüzünde de cuma namazı kılarız, olmaktadır.
Bir başka soruda, kişiler ölünce yanlarına şeytan gelirmiymiş, yahu kardeşim, şeytan niye gelsin, melek gelsin, mevtanın ruhunu alsın uçursun. Şeytan, 70 yaşındaki adamın yanına 15 lik huri gibi gelirse ne yapsın benim kendini Allah' a emanet etmiş garibim.
En ilgincime gelen, bir deyyusun, mezheplerin güncel ihtiyaçlardan doğduğunu söylemesidir. Mezhepleri doğuranlar, Allah dan daha mı akıllıdırlar, daha mı bilgilidirler, Hz. Muhammet ( S.A.V), halifelerimizin mezhepleri mi vardı, imamı azam ölürken, benim ismimi mezhebe mi verin dedi.. Mezhepçilik uydurma sanatıdır, sahtekarlıktır, tahrikattır. Yüze Allah, her şeyi bilen, her şeyi görendir. Kuran-ı Kerim' i peygamber efendimize indirdiğinde yarım bırakmamıştır. Kitabımız insan oğlunun öğrenebileceği tam bilgilerle yaradanımız tarafından tazhis edilmiştir. Bunun dışında Müslümanlara yol gösteren başka bir kitap yoktur. Allah ' ın emirlerine farz denir. Farzları her kulun yapması sevap kazandırır. Hz. Muhammet efendimizin, söylemediği bazı şeyleri de uyduruk hadise yaratıp, insanlara zikredilmesi zehirli bir yılanın insanı sokup öldürmesi gibidir. Hurafeler bunlardan doğmaktadır. Tabii ki, peygamber efendimizin yaptıklarını yapmak sünnettir. Ama, günümüzde dinimizden rant kazanan sahtekarlar, uyduruklarıyla insanları kör etmekte ve İslam ile insan arasına girmektedirler.
Yasin, insanın dirisi için verilmiş emirlerle yüklü bir suredir. imamların bu sureyi cenazelerde okuması enteresandır. Ben, Allah' ın diri için vermiş olduğu bir sureyi bu konunun duayenleri tarafından tekrar iyi analiz edilip, halka bilgi olarak aktarmalarını önemsiyorum. Aksi taktirde 7 yaşındaki kıza tecavüzler, oğlancı ilişkiler her türlü sapık düşünceler, kafa kesmeler dinimizle birlikte anılır. 
Yazık olur Müslüman ahalisine.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları