HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

EMEKLİLİK OYUNU...!

10 Temmuz 2017 Pazartesi Saat: 07:33

Türkiyede emekli saysı 15 Milyon sınırına yaklaştı. Ülkemizde emekli olmak  siyasi menfaat haline dönüştürüldü. Memur emeklileri, işçi emeklileri, bağkur emeklileri, ve tarım emeklileri acaba hakkaniyetlemi emekli oluyorlar.  O kadar bedavadan, beleşten emekli olanlar varki, bu emekliler sayesinde alınteri dökerek emekli olanlar çıkmaz sorunlarla uğraşmak zorunda bırakıldılar.

Hemen tüm emekliler açlık sınırında yaşamaya mahküm edildiler. Gelirleri düştü.  Yaşam kaliteleri sıfırlandı. Daha da önemlisi ülkemizde çalışanların her biri ,  emeklilerin  1.9 oranı nı karşılar oldu. Ama iktidara gelenler yanlışlarını başka hatalar yaparak karşılamaya çalışıyorlar. Bunun nedeni siyasi hırs, iktidarda kalma sevdası ve oy kaybetmeme arzusudur.

Sizlere iki örnek vermek istiyorum. 

Adamın oğlu veya kızı, Yurt dışına her hangi bir sebeple göç ediyorlar. Orada 20-25 yıl kaldıktan sonra yurda dönüş yapıyorlar. Yurt dışında iş bulmuşlarsa çalışıyorlar yoksa işsizlik fonundan her ay tıkır tıkır ücretlerini alıyorlar. Ülkeye giriş yaptıklarında  ilk işleri SGK başvurmak oluyor. 60-70 Bin TL yatırarak  Bağkur emeklisi oluyorlar.  Yıllarca esnaf olarak dert çeken bir bağkurlu vatandaşımız ile aynı hakları kazanıyor. Bu emeklilik sistemi için aranan şart yurt dışında 15 yıl veya fazlası kalmanız yeterli. Orada çalışıp çalışmadığı araştırılmıyor. 

Bir başka örnekte ise yöremizde arazi ve fındık sahibi olman yeterli. 2-3 yıl fındığını TMO ya ver git bankadan 25-30 TL kredi çek emekli işlerini başlat. Önce baba, sonra araziyi eşine devret akabin de aynı sistemle anneler emekli olsun. yeterki fındığı 3 yıl TMO ya ver. ve emekli ol.

Yukarıdaki sistemlerle milyonlarca insan emekli oldu. Emeklilik kadrosu şiştikçe şişti. 

Kaybedenler gerçek alın teri dökerek hakları ile emekli olanlarımız oldu. Hükümet şimdi bangır bangır bağırıyor. Emeklilik sayısı 15 Milyonlara dayandı. Sizlerin bu kafaları ile bu sayı 50 Milyonlara dayanacak. Siyasiler günü kurtarmaya çalışırken Emekliler açlıkla mücadele ediyorlar. Yarınların emeklilere ne getireceği ise bilinmez.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları