HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

FINDIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANI FINDIKÇIDIR. (PAZARTESİ) YALANDAN AĞLAR GİBİ GÖRÜNMEYİN.

28 Ağustos 2017 Pazartesi Saat: 07:23

Fındık yıllardır sorundu. Zaman zaman gelen iktidarlar bazı düzeltmeler dengeler sağlasada sorunlar kökünden söküp atılamadı. Fındık politikalarımız hiç olmadı. Partiler seçimden seçime fındıkçıları oy ambarı olarak gördükleri için kimi zaman fiyatlarda oynama yaptılar, fındıkçıların gazını aldılar. Hatta fındığı dolar bazında alanlar oldu. 2002 de başlayan fındık sendromu isyanlarla devam etti.

Fındık emekçilerinin ne kadar haklı olduğu dahada belirginleşti. Fındıkçılar fındığın siyasilerle çözüleceğine hep inandırıldı. Siyasilerde oy alacağız diyerek buna çanak tuttular. Ordu milletvekilleri Rahmetli Sami Tandoğdu ve Cemal enginyurtun meclis önüne fındık çuvalı boca etmesini bir yana bırakalım küçük bir eylem girişi sayalım ve gelelim 2008 yılına. Orduda türkiyenin en büyük eylemi yapıldı fındık adına. Yaklaşık 80 bin kişi yollarlı kesti. Caddeleri kesti. Ordu sahilini işgal etti. Ölümler oldu, bıçaklanmalar oldu. Kavgalar oldu. Halkla, polisler birbirlerine girdi. Biber gazları havada uçuştu. Halkın üzerine Bolaman ırmağı kadar su sıkıldı. Yapılan eylem mevcut iktidar içindi.

Fındık 2 TL ye düşmüştü. İktidar TMO yu devreye soktu. Halk ister istemez fındığını 4 TL ye sattı. Şikayetler sürüyordu. Ordulu hesabı sandıkta soracaktı. Sandık kondu. Halk hesabı kesti. AKP 6 vekilliğin beşini cebe indirdi. Fındıkçının timsah gözyaşlarının ilk işaretleri orda ortaya çıktı. Üstüne üstlük iktidar uyanık davrandı. Fındıkçıdan kesip fındıkçıya kıyak yapıyormuş gibi göründü ve Dönüm parsını devreye soktu. Yalandan ağlayan fındıkçılar dönüm parsını görünce iktidarda dua etmeye başladılar. İsyan bastırılmıştı..

Sonra fındık serbest piyasaya bırakıldı. İktidar fındık oyununda yer almadığını söylüyor gizli gizli fındıkçıyı isimler üzerinden sömürmeye devam ediyordu. Bizim fındıkçılarda yine ufaktan ufaktan homurdanmalar başladı. Bizim fındıkçılar bir taraftan yalandan homurdanırken bir taraftanda avanta dönüm paralarını cebe atıyorlardı. Fındıkçı para aldıkça mutluydu.2008 den sonra bu güne gelen fındık hikayesini uzatmaya gerek yok.

Bizim insanlarımızın isyan bayrağı açtığı AKP her seçimde en çok oyu Ordudan alıyordu. Maden iktidar üreticiye zulüm ediyordu, bu oyları kimden alıyorlardı. Demekki fındığın fareleri iktidar değildi. Görünen oydu. Hem fındıkçıyı sömür hem fındıkçıdan rekor oy al. İnsanın doğasına aykırıydı bir kere.

Neyse fazla uzatmayalım. Geçtiğimiz yıl fındık en kötü şartlarda 15- 16 liraya kadar yükseldi. Bu yükseliş fazla sürmedi. Gıdım gıdım fiyatlar düşmeye çekildi. Geçen yıl bu fiyatı eden fındık dahada artması gerekirken niye şimdi 8 liraya düştü. Bunu kimse sorgulamadı. Biz yazdık çizdik. Aldırış eden olmadı. Kimse bir araya gelip bunun çaresini bulacak işler yapmadı. Sadece yalandan ağladılar, ellerine tutuşturulan küçük payelerle sustular.

Ordu fındığında gerçek olan bir şey var. Fındık ile ilgili sorunlar hükümette değil, baronlarda değil, ferrolide değil. Bütün suç üç kuruş parayla mutlu olan , yalandan ağlayan ama başlarını devekuşları gini kuma sokan fındık üreticisidirler. Yani orduda fındığın en baş düşmanı yine fındıkçılardır. Kimse yalandan caz yapmasın..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları