HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

FINDIK YİNE LAYLOM OLDU

17 Kasım 2017 Cuma Saat: 08:31

Ne oldu bağırmalar çağırmalar, fındık yakmalar, mitingler, açıklamalar, isyanlar, şikayetler. Fındığın fendi yine üreticileri yendi bu senede..

Daha doğrusu dönüm paralarına esir oldunuz yine.. Hep söyleriz. Hep yazarız. Bu Orduda fındığa sahip çıkmaya çalışanlar kendilerine bile sahip çıkamayan gruplardan oluşurlar diye. Kısacası fındık yine laylom oldu bu sene.

Yine fındık baronları kazandı.. Hükümetin bile fındık üzerinde hiçbir etkisinin görülmediği yerde baronlara niye kızıyoruz ki. Adamların işi fındık ticareti yapmak..

Bu bizim duyarsız fındıkçılarımız kahvelerde aznif, okey oynarken hükümet niye fındığı pahalı aslınki.. Kıçında donu olmayan fındık üreticisi bile fındık için yürüyen insanlara teröristler diyorsa fındığa niye zam yapsın ki bugünkü iktidar. Yani fındıkçının fındıkla sorunu yok ki.

Bakın her yıl allem ediliyor kalem ediliyor fındık layloma getiriliyor. Hani her yıl fındık öncesi fındıkla iştigal eden odalar, dernekler var ya bilin ki onlar baronların adamıdırlar. Çağrılar yapılıyor. Fındığı pazara indirmeyin diye. İndirsek bir türlü indirmesek bir türlü. İndirsen niye indirdin diye kızıyorlar indirmesek niye bekletiyon satsana diye kızıyorlar. Fındık artık eskisi gibi bir oy deposu da değil.

Fındık üzerinden siyasetinde tadı tuzu kalmadı. Fındıkçının bundan sonra yapacakları tek şey serbest piyasanın ellerine bırakmaları kendilerini. Sonrada hükümetin bahşettiği dönüm parlarını alıp şükretmeleri. Bunun dışında birileri fındık üzerinden kendilerine prim sağlamak için yalandan bağırıp çağıracaklardır boş boş. Bu tipler aynı adamlar yıllardır bağırıp çağırıyorlar..

Sonuç. Aynı adamlar sonra iktidarın kuyruğuna takılıp kendi yanlarındaki yoldaşlarını bile satıyorlar fındık niyetine.. Bu hep Orduda her fındık sonrası böyle oluyor.

 Fındığın fiyatı aşağı yukarı bellide insanın fiyatı belli değil…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları