HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

TAŞERONA KADRO

3 Ocak 2018 Çarşamba Saat: 08:03

 

Bir umutları hep vardı taşeron işçilerimizin. Yıllarca kadro beklediler. Seçimler öncesinde  siyasal partiler kadro olayını hep  koz olarak kullandılar. Nihayet taşerona kadro müjdesi  Kanun Hükmünde Kararname ile duyuruldu.

Ülkemizde yaklaşık olarak, 2 Milyon kişi taşeron olarak çalışıyor. Bunun sadece 400- 500 Bini kadro alacak diğerleri ise vebal altına girecek. Çünkü Yaratanımız  kul hakkı ile karşıma gelme diyor ama hal öyle bir durum  aldı ki, halası, dayısı, amcası, yengesi olmayan kadro alamayacakmış gibi duruyor. Bunu ben demiyorum. Bunu sokaktaki taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz diyor. Serzenişleri  haklımı  haksız mı bunu sonradan göreceğiz.  Hemen hemen tüm kamu kurum ce kuruluşlarımızda bu tip çalışanlarımız mevcuttur. Devlet çalıştıracağı kişiler için bazı şirketlere kar veriyor ve hizmet satın alıyordu. Hep düşünmüşümdür. Devlet neden işçisine sahip çıkmaz ve bünyesinde barındırmaz da  özellikle yandaşlardan hizmet satın alarak trilyonlarca parayı ödeyerek şirketleri besler ve hizmet satın alır.  Devletin kasasında kalması gereken  önemli derecede parayı harcayarak devleti zarara uğratır. 

İlimizde Muhsin Tomakin kardeşimin önderliğinde, taşeron işçiler için önemli  çalışmalar yapılmıştı.  Seslerini duyurmak için gayretler göstermişti. Ekibi ile  çelebiler gibi gitmedik diyar kalmamıştı. Bu konuya önemli sayılacak katkılar yaptılar kendilerine Taşeronlar adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Taşeronların kadroya geçirilmesi yüce gazi meclisimizin önderliğinde değil de KHK ile belirlenmesi de beni düşündürmüyor değil yani. Amaçları nedir anlamakta zorluk çekiyorum. Yoksa korktuğumuz başımıza gelecekte, dağ faremi doğuracaktı. Biliyorsunuz KHK ile yapılan çalışmalar kesindir ve mahkemelere taşınamaz. Eksiği tamamlamak, eşit ve adaletli olmak esastır. Bekleyip göreceğiz. Umarım yapılan çalışmalar adaletli ve tarafsız olur. Eğer keten helvanın bir tarafı pişer diğer tarafı pişmez yahut yanarsa yenmez biliyorsunuz  yenmeyen helvada başa bela olur.

Şimdi taşeron işçilerimizin baş vuru zamanı, akabinde sınavlar var, ne, nasıl sorulacak bilinmiyor. Hükümet sorulan sorular için  basit sorular diyor ve geçiştiriyor. Göreceğiz.

Tüm taşeron işçilerimize selam olsun. Umarım hak ettikleri değerlere ve özlük haklara kavuşurlar. İnsanca yaşamak bu kardeşlerimizin de hakkıdır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları