HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

SAKIN HA!

19 Aralık 2018 Çarşamba Saat: 09:52

''SARI YELEKLİLER'' KİMDİR? SARI YELEĞİN ANLAMI NE?

 

Fransa’da günlerdir süren hükümet karşıtı protestolar sürerken, önemli bir soru tartışılmaya devam ediliyor: Sarı yelekliler kimdir? Sarı yeleğin anlamı nedir? İşte cevabı..

Sarı yelek bir simge.

Avrupa'da bisiklet sürücülerinin fark edilmek için kullandığı bir kıyafet... Ama Fransa eylemlerinde kullanılan sarı yelek aksesuar özelliğinin dışında birçok anlam ifade ediyor.

Eylemcilerin giydiği tek tip kıyafet hükümete birçok mesaj gönderiyor. Bunlardan ilki; Benzinin çok pahalandığı ve bu nedenle araba kullanamadıkları için sonucunda bisiklet kullanmaları gerektiği vurgulanmış.

İkincisi; Biz sarı yelekliler biriz, hep beraberiz' anlamı taşımakta. Üçüncüsü ise toplu hareket edeceğiz anlamına geliyor.

Sarı yelekliler, 17 Kasım'da başlattıkları gösterilere, talepleri yerine getirilene kadar ülke genelinde devam edeceklerini belirtiyor.

Elysee Sarayı'nda akaryakıt zamları protestolarına ilişkin 'kriz' toplantısı düzenleyen Macron, Başbakan Philippe'den muhalefet partilerinin lideriyle ve sarı yeleklilerden bir heyet ile bir araya gelmesini talep etti.

Haberlerde, bu konuda Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun da Philippe ile görüşmek istediği ifade edildi. Hidalgo, yaptığı açıklamada, başkentte gerçekleşen protesto gösterilerindeki güvenlik konusunda kendisiyle görüşmeyen hükümeti eleştirdi.

Macron, öğle saatlerinde, sarı yeleklilerin akaryakıt zamlarını protesto ettiği başkentteki Charles de Gaulle Meydanı ve çevresindeki caddelerde incelemelerde bulunduktan sonra 'kriz' toplantısı için Elysee Sarayı'na geçmişti.

Muhalefet partileri, Macron ve hükümeti gösterilerde şiddete izin vererek protestocuların meşruiyetini zedelemeye çalıştığı yönünde eleştiriyor.

Eleştiriyor ama,

Sarı yelek giyimli direnişçiler amaçlarının dışına çıkarak,  Tüm Avrupa da hatta Ortadoğu’da da direniş göstermeye başladılar.

Vergilerin ve zamları geri alınması için direniş gösterenlerin arasında provokatörlerde katılarak,  topluluklarda amaçlarının dışına taştılar. Kontrol edilemez hale geldiler.

Bu durum ülkemiz için çok büyük tehdit oluşturmaktadır. Fırat’ın doğusuna harekat planladığımız bu günlerde, direniş göstermek ülkeyi sırtından vurmak demektir.

Herkes aklını başına alsın.

Sokaklar çare değildir. Çare sandıktır.

Bu ülkede birileri halkı sokağa davet ederse,  bir kısım sözde televizyoncular sokağa çıkanların başını vurun diye anırırsa,   ülkeyi yöneten sağa sola tehdit savurursa,

Ne ekonomi kalır, ne dirlik ne de beraberlik.

Bu ülkede kaos çıkartmaya, halkı korkutmaya ve ya kışkırtmaya kimsenin hakkı yoktur.

SAKIN HA……

Sokağa çıkmayın.  Düşmana mermi vermeyin. Oyuna gelmeyin.

Görmüyor musunuz emperyalist güçler, açmış gözlerini ülkemizi takip ediyorlar.

Sokağa çıkmak hainliktir.

Gezi olaylarında masum bir doğayı koruma olayı, Almanlar ve FETÖ işbirliği ile nerelere geldiğini gördük.

Devletimizin yanındayız ve emrindeyiz.

Hainlik yapanlar, karşılarında bizleri bulacaklardır.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları