HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

BELDE EVLERİ

6 Ağustos 2019 Salı Saat: 08:34

Güzel Ordumuzun Kiraz Limanı mevkiinde 4 yıldızlı Belde Otelimiz vardı. Şahsımda bu Otelde kısa bir süre çalışmıştım. Bir önceki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri kazanınca Belde Otelin sahipleri ile sıkı bir pazarlığa girmiş çok katlı binalara izin vermişlerdi. Oysa o mahallenin yediden yetmişe halkı kayık barınaklarının yanında denize giriyor ve piknik yapıyorlardı. Eğlenip dinleniyorlardı.

Oteli işletenler konferans salonu yaptığında bu salon amacına uygun kullanılmıyor, ağaçları kestiler diye yırtınanlar vardı. Çok kısa bir süre sonra 4 ortaklı inşaata başladılar. Hepimiz de biliyoruz ki kıyı kanuna göre kıyı kenar çizgisi içerisinde çivi dahi çakamazsınız. Ancak işin içinde RANT olunca zıt kuvvetler nasıl bir araya geliyormuş gördük. Yanlış bilmiyorsam inşaatın %22’si Ordu Büyükşehir Belediyesine ait (bunda kimlerin ne kadar payı var başkanın açıklaması gerekir sanırım). Köksallar inşaat, AKP’nin ağır toplarından Rize milletvekili Hayati YAZICI ’nın yeğeni ve Ordulu bir şirket daha.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Dr. Mehmet Hilmi GÜLER kamuoyunun sesine kulak vermiş, STK’ları dinlemiş, halkın iradesine uygun olarak inşaatı durdurmuştur. Öğrendiğimiz kadarıyla belediye meclisinde karar çıkarmıştır.

Sayın başkanımıza hatırlatmak isterim ki almış olduğunuz meclis kararı yetersiz ve geçersizdir. Bu şirketler tabiatın doğasına uygun olmadığı halde ruhsatı almışlardır. Hayati Bey de bu davanın avukatlığını yapacaksa kazanmamaları mümkün değildir. Siz de ancak tribünlere oynamış ve kaybetmiş görünürsünüz. Eğer ciddiyseniz basın olarak biz de yanınızdayız.

Ama uğraştım da olmadı diyecekseniz mahkeme kararı var diyecekseniz bu işin peşini bırakın.

Konuda tamamen haklısınız. Ordu halkını dinlemeden ruhsat verilmesini sağlayan eski yönetimi şiddetle kınarken sizin de bu başarınızdan dolayı yanınızda duracağımızı bilmenizi isterim.

Sayın başkanım size tribünlere oynamak değil sahada gol atmak yakışır. Biliyorum ki bu kanunsuzluklara yol vermeyecek gücünüz mevcuttur. 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları