HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Topkaraoğlu

Mehmet Topkaraoğlu

HALA AKILLANMAMIŞIZ!

4 Ekim 2020 Pazar Saat: 11:12

Ordu’da COVİD-19 pandemi sürecinde alınan tedbir ve önlemlere bakıyorum. Valilik muazzam işler çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi ekiplerinin de çalışmalarını yakından takip ediyor ve kutluyorum. Son olarak Altınordu ve Fatsa Belediyelerinin de araç dezenfeksiyon merkezlerinin de faaliyete başlaması güzel bir örnek oldu.

Ancak gelin görün ki, özellikle Altınordu İlçe Merkezinde sabah 10 ila akşam 19.00 arasında Yenimahalle, Köprübaşı, Tahıl Meydanı ve Fidangör mevkileri kum gibi insan kaynıyor. Bu yoğunlukta ise sosyal mesafe yok denecek kadar az.

Emniyet güçleri, sağlık timleri, belediye ekipleri sıkça uyarı yapsalar bile üç adım ötede vatandaş yine bildiği gibi hareket etmeye devam ediyor. Sahil kesiminde ki yoğunlukta da durum aynı. Anlayacağınız yani hala akıllanmamışız.

Deniz sezonunun sonlarına yaklaştığımız bu günlerde de yine manzara bildiğiniz gibi. Piknik alanları da bu saydığım yerleri pek aratmıyor. Maske, Mesafe ve Temizlik diye kendimizi parçaladığımız bugünlerde sosyal mesafe kuralını gördük ki en çok ihlal edilen durum haline gelmiş.

Kural ihlalleri başında Ordu’da sosyal mesafe alırken, temizlik düşündürüyor, maske kullanımı konusu da ikinci ve üçüncü sıralarda gidip geliyor. Koronavirüsün şakaya gelir bir yanının olmadığını bütün dünya ülkeleri haykırırken, biz hala akıllanmama konusunda ısrar ediyoruz.

Ordu’da ki vaka sayılarının artışından dahi bihaber olan vatandaşların, bu vurdumduymaz ve umursamaz tavırları daha ne kadar ve nereye kadar devam edecek? Can güvenliğiniz için gecesini gündüzüne katan yerel yönetimler daha nereye kadar bu sabrı ve tahammülü sürdürecek. Sözün özü ise “AKILLANIN ARTIK!”


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları