HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

BAHAR-YAZ, GÜL-BÜLBÜL;YÜREKTEN VAZÎFE, DAMARDAN GÖNÜL...

2 Haziran 2023 Cuma Saat: 09:33

Değerli dostlar, yeni yıl, Deprem, Kış, Bahar, Seçim derken işte yaza ayak bastık. Çok şükür. Sıkıntılara sabrını, rahata şükrünü lutfeden Rabbimize hamd ü senâlar olsun...  Bizleri her hal ü kârda dîni-diyâneti, ahlâk-ı ahmediyyesi üzere bulunanlardan eylesin Âmîn...

 

***** E N   B Ü Y Ü K   Ş Ü K Ü R... *****

 

Bu duâlı girişten sonra şimdi ilk olarak, geçtiğimiz günler için en büyük şükrümüze, daha doğrusu sebeb-i şükrümüze dâir bir paylaşımla başlayalım:

 

***** HÂZÂ MİN FAZL-I RABBÎ... *****

 

Rahmetli Halil Kantarcı'nın dediği gibi;

"Güzel bir şey olsa da şöyle içten bir tekbir getirsek."

ALLAH-U EKBER… diye...

Ve ardından şöyle desek;

Haza min fadli Rabbi…

Evet bu bize Rabbimizin fazlıdır( keremidir)

 

*** ÇOK GÜZEL BİR ŞEY OLDU; ELHAMDÜLİLLÂH... ***

 

Elhamdulillah çok güzel bir şey oldu, bu milletin başına milletin değerlerine evlatlarına sahip çıkacak bir ADAM tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi…

 

ALLÂH-U EKBER,

ALLÂH-U EKBER,

ALLÂH-U EKBER...

(Eyüp Sabri ERDEM/Lüleburgaz)

 

*** SÂLİH ARKADAŞLAR; GÜZEL PAYLAŞIMLAR... ***

 

Yine şükürler olsun ki bizlere Sâlih arkadaşlar tevâfuk ettirdi. Ahlâken hepsi bu sıfatla muttasıf olan arkadaşlardan kimi ismen de müsemmâlar. Rabbimiz bu isimde ve sıfatta olan kardeşlerimizin sayılarını artırsın. Âmîn. 

Biz şimdi de bu güzel arkadaşlarla sizleri rûhen yanyana getirmek adına paylaşımlarıyla buluşturacağız. İlk Sâlih'le başlıyoruz:

 

*** BAHAR, YAZ; GÜL, BÜLBÜL... ***

 

"Bugün 1 haziran; yazin ilk ayı, rahmet ve bereketlere, bolluklara vesile olsun. Bülbül ile Gül'ün başı hep dertdedir. Kavgasız da yaşayamazlar. Gül dikenine güvense de bülbülsuz edemez. Gülün bekçisi de dikenleridir. Hayat kaynağıdır.

Çok nazlıdırlar; bazen bülbüle karşı kafa tutsalar da o ilahi nağmeden asla uzak duramazlar. 

Bülbül ile gül edebiyatımızın temel taslarıdır Ahlakimizin zirvesi çiçeklerin ve kuşların efendileridir. Sevenler ve sevgililer aşklarını bu iki kelime ile teşbih eder adeta. Aralarında bu meyânda bir sır vardır; ancak onlar çözer bu şifreyi. Kimi feryadını, kimi acısını, kimi üzüntüsünü, kimi şairler meramlarını bu iki nesne üzerinden ifâde ederler. 

 

BİZİM GÜLLERİMİZ İLÂÇTIR AYNI ZAMANDA...

 

Bizim gullerimiz aynı zamanda ilaçtır. Gül ve bülbüldeki zerafeti, derinliği hissedemiyenler hayatta bilhassa evliliklerinde, sanatlarında pek başarılı olamazlar. 

Gul; sabır ve çilenin anasıdır. Hani bir şarkı vardır ya; "Gül ağacı değilem, her gelene eğilem."

 

BU YAZIMIZ TÜM DOSTLARA ARMAĞAN OLSUN!...

 

Başı koklanilsin ister, alçak gönüllüdür. Bu yazımı tüm dostlarıma armağan ediyorum. Ne olur Gül ve Bülbül üzerinde biraz düşünsünler. Yaz mevsiminiz hakkınızda hayırlı olsun, gülü ve bülbülü üzmeyelim..

(SâlihDÂNE/İst.YİE'79)

 

***** SAHAYA İNME VAKTİ!...*****

 

"Ümmetin öncülerinin ahvalini “düşünceler dünyası içinde büyük bir kaybolmuşluk” diye tanımlayan Taha Abdurrahman devamla: "her biri düşünmeye nefsini sütten çıkmış ak kaşık kabul etmekle başlıyor; heyhat ki, kendilerini eleştiriye ve itiraza konu etmeye çok uzaklar!..” diyor (Taha Abdurrahman, İman Ahlaktan Ayrıldığında, Pınar Yay-2023, s.14-15.)

Salı günü "Köprüden Önce Son Çıkış" başlıklı köşe yazımda bunu paylaşmıştım...

 

GÖREV HAVÂLE, DÂVÂ İHÂLE!...

 

"Kendi yapmamız gereken ama ihmal ettiğimiz görevleri konuşmak yerine birilerine görev hatırlatmakta çok mâhiriz.

Oysa Hz. Yunus gibi "lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü min'ez-zâlimîn" deyip balığın karnından çıkarak Ninova'ya Dönme yani sahaya inme vaktidir. İlk adım da, kendi zulmümüzün farkına varıp tövbe etmek, sonra davet sahasına hikmet ve  güzel öğütle dönmektir."

 

*** "DAMAR"DAN BİR ÇINARDI; ALLÂH CC RAHMETEYLESİN... ***

 

Millî Görüş dâvâsı ve ulvî görevin önemli isimlerinden, çınar insanlarından Hasan DAMAR büyüğümüz de vefat etti bu arada. Merhumla ilgili birebir tanıyanların haber ve kısa değerlendirmelerinden ikisi şöyle:

 

*** HAK ADINA GERÇEĞİ ÎTİRÂF ASÂLETİ...***

 

[1/6 09:50] +90 544 466 00 91: 

Avrupa Millî Görüş teşkilatlarının kurucularından Hasan DAMAR ağabey, daha önce İstanbul’u biz kaybettirdik, kaybettirmeye de devam edeceğiz dediği halde, 14 Mayıs öncesi çektiği videolarla önceki hatasını telafi edercesine özellikle RTE 'nın seçilmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. 

 

HEM ÇAĞRISI, HEM OYU; HEM DURUŞUYLA...

 

Rahmetli hem çağrısıyla hem de iki kez kullandığı oyuyla son vazifesini de yaparak dünya sürgününü bu gün tamamlamıştır. Kendisine Allah' tan rahmet, geride kalanlara da istikamet üzere bir hayat diliyoruz.

(Sâlim SANCAKLI/İst.YİE.79)

 

*** İSÂBETLİ DURUŞUYLA BERÂBER GİTTİ... ***

 

[1/6 10:08] İst. YİE Sâlih YAZICI: 

"Allah c.c rahmet eylesin; gayretli mücadeleci bir mümindi. Son duruşu da çok isabetli olmuştur. Mekanı cennet olsun..."

 

*** CEYHAN'DAN BAFRA'YA; "MÜFTÜ GİBİ MÜFTÜ!"... ***

 

Ülkemizde giderek artan bir kalite ve müesseleşme sözkonusu. Bu inkâr edilemez. Yollar, binâlar, tesisler kadar iç dizayn ve donanımda da mükemmeliyet yarışı kendisini tebârüz ettiriyor.

 

HÂFIZLAR, İMAM-HATİPLER; HOCALAR, HOCALAR...

 

Meselâ İmam-Hatip ve İlâhiyatların, hâfızlık müesseseleri ve hâfızların çoğalmasıyla din görev ve hizmetlerinde niteliğin arttığı açık bir gerçek. Gittiğimiz yerlerde bunu gözlemliyoruz.

Şimdi aşağıda da bunun bir örneğini görüyor; Biz de memnuniyetle berâber kendisini tebrik adına buraya alıyoruz. 

Bu tercihte biraz da soyisminin etkisi var. Zîrâ merhum Hakkı MEMİŞ Hoca ismi bölgenin kanaat önderi anlamına geliyor. Kendisini bizzat tanıma ve dinleme bahtiyarlığı yanında merhum babamla kritik, kaçak-köçek çağlar medrese arkadaşları olmalarından kaynaklanan bir yakınlık hissi de söz konusu. Rabbimiz ikisine de rahmet eyleyip; birlikte ders okudukları hocaları GACAROĞLU MÜDERRİS AHMET EFENDİ ile Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı nasîp buyursun kendilerine... Âmîn...

İşte yazı:

 

*** İLMİYLE ÂMİL, ÖRNEKTE MÜTEKÂMİL... ***

 

 Müftü gibi Müftü İbrahim MEMİŞ…

- Dünün Ceyhan İlçe Müftüsü…

- Bugünün Bafra İlçe Müftüsü…

***

 Sayın (Hafız) İbrahim MEMİŞ Hocamız, her kesimle, her görüş ve düşüncedeki insanlarla çok iyi diyalog kurabilen, ilmiyle âmil, ender ve örnek müftülerden biri…

 

*** NECMEDDİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ; DOKTORA... ***

 

 “Giresun İl Müftü Yardımcısı” görevini yürütürken 12.7.2019 tarihinde Ceyhan İlçe Müftülüğü görevini üstlenen Sayın MEMİŞ Hocamız 01 Haziran 2023 itibariyle Bafra İlçe Müftülüğüne atanmış bulunuyor…

***

- Aynı zamanda hâlen Necmeddin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Felsefesi bilim dalında ''Doktora'' tez çalışmalarına devam eden, 

 

HAKEMLİ DERGİLER; RUSÇA, ARAPÇA, İNGİLİZCE DİLLER...

 

- Uluslararası Hakemli dergilerde makaleleri de yayınlanan,

- Arapça, İngilizce ve Rusça bilen,

Değerli hemşehrimiz Saygıdeğer Müftü İbrahim MEMİŞ Hocamızı;

- Bafra İlçe Müftülüğü görevine atanması münasebetiyle tebrik ediyor,

 

GÖRÜŞMEK, TANIŞMAK DİLEĞİYLE TEBRİKLER...

 

- Hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle başarılarının devamını niyaz ediyorum.

Allah yar ve yardımcısı olsun…

(Ahmet ÇITLAKOĞLU/Giresun)

 

TEBRİKLER, MUVAFFAKİYETLER; SONSUZ MUTLULUKLAR...

 

Biz de Müftü bey hocamızı tebrik ediyor, onca birikimiyle güzel hizmetlere muvaffak olması, ne Hak, ne de halk nezdinde mahcup olmaması niyâzıyla Rabbimizden Hocamız başta olmak üzere cümleye sevdikleriyle berâber sonsuz mutluluklar diliyor, sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları