HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

DİNİMİZDE FAL VE FALCILIK NEDİR..!

11 Ağustos 2023 Cuma Saat: 09:43

Kıymetli dostlar merhabalar. Bugün üzerinde durulması gereken aynı zamanda kafa kurcalayan bilinmesi bir konudan bahsedeceğim

Fal ve falcılık konusu: Cenabı hak Kur’an-ı Kerim suresi ayet 65 mealen şöyle buyuruyor: “De ki: “Allah’tan başka göklerde olsun yerde olsun hiç kimse gaybı bilemez.” Onlar ne zaman diriltileceklerini de bilmezler.

Yine Hucurat suresi ayet 18 de “Şüphesiz göklerin ve yerin gaybını Allah bilir. Allah, ne yapıyorsanız hakkıyla görücüdür.

Fal, geleceği öğrenme veya geleceğe ait bilgiler verme iddiası ile başvurulan çeşitli yolların adıdır. Fal bakan, falcılığı kendisine meslek edinen kimselere "Falcı" denir.

Gayb Alemi; İnsanın aklı, duyuları ve sezgileri ile hakkında gerçek bilgi edinmesi mümkün olmayan alemi fenir.

İslam dini,fal ve falcılık yapmayı kesinlikle yasaklamıştır. Bu konuyla ilgili Kur’an’ı kerim; "Ey iman edenler! İçki kumar, tapınmak ve putlara kurban kesmek için dikilen taşlar.fal ve şans okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." (Maide 90. Ayet)

Evet bahse geçen üç ayette de ifade edilen şekliyle Cenabı Hak İçki kumar, fal ve falcılık .... v.s. gibi şeylerin şeytanın işi birer  pisliği olduğunu belirtip bunlardan bizlerin kaçınmamızı emrediyor. Biz bugün Halis niyetli dindar insanların kandırıldığı içinde bulunduğumuz 21.Y.Y da Müslümanların başına büyük bir bela ve din sömürüsü olan fal ve falcılıktan bahsedeceğiz.

Dinimizin kesinlikle yasakladığı falcılık, bir çeşit gaybdan haber vermedir. Halbuki, Kur'an-ı Kerîm; gaybı, Allah'tan başka hiçbir kimsenin bilemeyeceğini, peygamberlerle melekler dahi, kendilerine vahyedilmedikçe gaybdan haber veremeyeceklerini açıkça bildirmektedir: ayet'i Celilede,;"Göklerde ve yeryüzünde bulunanların hiçbiri, gizli şeyi bilemez, ancak Allah bilir ve onlar da ne vakit tekrar diriltileceklerini bilemezler"(Neml 65) Hadisi şerifte ise: Her kim bir arrafa(kahine) gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz." (Müslim, Selâm, 125)Eğlence için dahi olsa falcılık, fala bakma işi haramdır. Falcılık denince; Yıldız falı, kahve falı, el falı, iskambil kağıt falı su falı, kurşun falı,gibi buna benzer fal çeşit hurafedir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:(Falcıların, büyücülerin, bu benzer kişilerin söylediklerine inanan, Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) (Taberani)

Buraya dikkat çekmek istiyorum; Bu yüzden bütün ilkel toplumlarda falcılığın, büyü ve sihrin önemli bir yeri olmuştur. Bu inançların bir kısmı zamanımızın modem toplumlarına kadar da gelmiştir. Cinci ve büyücülerin, söylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru çıksa bile, Allah’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, küfürdür.

Burada şunu şunu ifade etmek doğru mudur bilmiyorum kulu Allah yaratıyor dünyaya sağlıyor Allah’ın yarattığı kul gaipten haber veriyor şaşılacak bir şey değil mi sizcede.

Burçlara göre fal açmak da hurafedir. Her burçta doğan aynı karaktere sahip olsa, bütün dünyadaki insanlar burç sayısı kadar yani 12 karakterli olurlar. Aynı burçta doğan iki kişiden biri âlim, diğeri zalim, biri sert, öteki yumuşak olabilir. İnsanların karakterlerini burçlar tayin etmez.

Müslümanın bir şeyi çalınıyor doğru falcıya, kahine, sahtekara koşuyor koşuyor, bunların anlattıkları yalan yanlış şeylere inanıyor, hem parasından hem de dininden imanından oluyor. Falcıların yalan yanlış uydurma beyanı neticesinde, tarif ettiği şekil ve tasvirleri uyan komşu ve akrabasının yakasına yapışıyor işte burda husumetler ,nizalar ve bununla birlikte hiç yok yere yuvaların dağılmasına kadar gidiyor.

Değerli dostlar..Falcılığın,kahinciliğin müneccimliğin tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Hükümdarlar saraylarında mutlaka bu kişileri bulundururlar ve adeta bu sahtekarların elinde oyuncak oluyorlardı.

Falcılık olayının başlangıcı, İslam’dan öncesine dayanmaktadır. Mekke feth edilmeden önce kabenin içerisinde irili ufaklı 360 tane put vardı her kabilenin ayrı ayrı putları ve bu putların önlerinde de yazılı fal okları vardı. bir kişi bir iş yapmaya karar verdiği zaman zaman o işi yapmadan önce Kabeye gider ait olduğu kabilesinin putunun önüne varır oklardan birini çeker kabilesinin okunun üzerindeki yap, yapma veya iyi,kötü....v.s. gibi yazılara göre o işi yapar veya yapmazdı. Mekke’nin fethinden  sonra, Kabe putlardan,fal oklarından temizlendi.

Netice olarak, Allah’ın bildirmediği bir şeyi "Ben bilirim" demek, Allah’ın koyduğu nizama aykırıdır. Allah’a isyandır. Gaybdan haber verdiklerini söyleyenlere inanmamak bir vazife, inanmak ise günah ve yasaktır.

Hepimize Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları