HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

İSLAM ADINA YAPILAN EN BÜYÜK TEFRİKA VE İFTİRA…

26 Eylül 2023 Salı Saat: 09:33

Kardeşlerim: Allah herkesin Rabbi ve Mevlasıdır. İslam Hz Adem’den günümüze denk evrensel bir dindir..

İslamı sadece kendi fikir ve düşünceleri etrafında şekillendirip, sadece kendilerine ait bir olgu gibi algılayıp, işin en garibi şu olsa gerek sadece kendi cemaatinin dar görüşü ve gelenekleriyle tanımlayıp sunarak, bence, bizce doğru budur diyerek herkesin kendilerinin doğrularına inanmalarını, dayatarak, kendi anlayışlarını benimsemelerini isteyen, kabul etmeyen insanları dışlayıp itekleyen bir cemaat ve tarikat asla ve asla din adına hizmet etmiş olamazlar, olsa olsa din adına tefrika üretmiş ve inanlar arasında bölünüp parçalanmaya sebep olurlar.

Buradan sakın şu anlaşılmasın hepsi mi böylemidir diyenlere?

Cevabım elbetteki hayır, İslam ve insanlık adına hizmete dokunanlar bunların dışında tabii ki!

 Doslar: Allah indinde ve İslam adına en büyük mesuliyet duygusundan dolayı insanları birbirlerine düşürmek, Düşman etmiş oluruz. Aynı zamanda yarın etrafımızda  kendimizden başka kimseyi göremeyiz..

Bir de günümüzde  tarikat cemaat adı altında din ticareti yapmaktadırlar, ne güzel bir sözdür; “Dinini satanın dini olmaz derler.

 İslâm dini  öyle çıkar amaçlı kullanılacak bir din değildir aksine, hayatım tam özünde ve yaşanılacak bir dindir

 Yüce İslâm ve din adına  kendine çıkar sağlayanlardan daha zalim kim olabilir.

Ayet bunu gayet çok güzel açıklıyor:”

Diğer bir ayette ise: ”Yalan yere Allah'a iftira edenden daha zalim kim olabilir?" (En'âm, 6/21, 93, 144)

“Allah’ın ayetlerini inkâr eden ve bununla da kalmayıp, başkalarını da Allah yolundan çevirmeye çalışanlara, yaptıkları katmerli bozgunculuk yüzünden kat kat azap edeceğiz. Böylece hem kendi işledikleri suçların, hem de başkalarının işlemesine sebep oldukları günahların cezasını çekecekler.(NahlAyet 88)

Bakınız  bu hassas konu hakkında Rabbimiz kuranı Kerim’de Ali-İmrân Suresi 103’te biz de şöyle uyarmaktadır. ”Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.

Sevgili peygamberimiz bu konu hakkın da bizlerede şöyle buyurmuşlardır: ”Peygamber Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: «Kim, İslâm’da iyi bir çığır açarsa, o kimseye bunun sevabı vardır. O çığırda yürüyenlerin sevabından da kendisine verilir. Fakat onların sevabından hiçbir şey eksilmez. Her kim de İslâm’da kötü bir çığır açarsa, o kişiye onun günahı vardır. O kötü çığırda yürüyenlerin günahından da ona pay ayırılır. Fakat onların günahından da hiçbir şey eksilmez.»(sahih hadis)

Bir insan imtihan ve ibadet için göndermiş bir dünyada, işlemiş olduğu kendi günahın hesabını veremezken kendi çıkar ve nefsani duygularını tatmin etmek için heva ve arzularına uyarak Kur’an’da İslam dışı uygulamaları ile en kötüsü İslam kardeş dine zarar verecek hareketlerin uşak tipleri olarak günah olarak kendilerine

Yeter ve artar bile. Peki başkasının günahına neden talip olurlar akıl almaz bence akıl tutulmasıdır.

Kelamların en güzeli kur’an-ı Kerim Ali-İmram 85’te bizleri şu şekilde uyarmaktadır:”Ahmet Tekin Meali

“Kim İslâm'dan başka yaşayacağı bir din, bir düzen, bir medeniyet ararsa, bilsin ki, Allah huzurunda kendisinden böyle bir din, böyle bir düzen asla kabul görmeyecek, âhirette, ebedî yurtta da zarara uğrayanlardan olacaktır.

Rabbim hepimizin ve hepinizin bu dünyada ahiret yolculukları olarak,

Hayatını kurana ve sünnete adapte eden, yüce İslam’ı yaşayan kullarından olmayı nasip eylesin

Kardeşlerim: Hepinizi hayırlı, huzurlu, mutlu, sağlık, sıhhat içeresinde neşeli bir tatil günü diliyorum selamlarım en güzeli ile sizleri selamlıyorum efendim…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları