HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

EYVÂH Kİ EYVAH.! NERDE KALDI İSLÂM KARDEŞLİĞİ

25 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 09:52

Kıymetli kardeşlerim: Şu’anda dünyanın gözü önünde bütün basın ve medyada bizlere yansıyan görüntü çok vahim maalesef Siyonist İsrail’in karşısında Müslümanlar kör sağır oldular kardeşlerinin vahşice öldürmelerini film izler gibi maalesef izliyorlar ama hiçbir hareket hiçbir çaba göstermiyorlar.

Yüce Allah kur’an-ı Kerimden mealen şöyle buyurmuştur Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler;(Hucûrat 10)

Allah Resulü (sav) efendimiz

Müminler bir vücut gibidir.

Bütün müslümanlar bir ailenin fertleri, hatta bir vücut gibidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:(Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!) [Buhari]

Değerli kardeşlerim gün Filistinli kardeşlerimize maddi manevi her yerinde destek olma zamanıdır onları kardeş olarak sahip çıkalım yanlarında olalım imkanlar nispetinde onlara yardıma koşarak aç ve susuz bırakmayalım

Müslümanların dertleri eylemleri kederleri ortaktır,ve müşterekte olmalıdır.

Bu bakımdan, dinimizin emri gereğ,en yakından başlayarak dünyanın öteki ucundaki bir müslümanın derdini kendine dert edinen onların derdi ile ilgilenen,zulme uğrayanlara karşı gönül birliği güç birliği yaparak,dertkerini dert edinen ve bu hepimizin için ortak derdidir diyebilmektir. kardeşinin nerede ne zaman bir derdi ve ihtiyacı varsa ona yardım etmek ve yardım etmek için  herşeyi ile seferber olması gerekir!

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Müslümanların dertleri ile ilgilenmeyen, onlardan değildir.) [Hakim]

Müslüman kardeşinin yiyecek, giyecek ve başka ihtiyaçları için müslümanlara yardım, hem vazifedir, hem de çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Bir müslümanın sıkıntısını gidereni veya bir mazluma yardım edeni, Allahü teâlâ affeder.) [Buhari]

(Bir din kardeşinin ihtiyacını gideren, ömür boyu Allahü teâlâya ibadet etmiş gibi sevap kazanır.) [Buhari]

(Kim bir mümini, bir münafıkın eziyetinden korursa, Allahü teâlâ da onu, Cehennem ateşinden korur.(Ebu Davud)

Dostlarım burada münafıklardan değil,Burada söz konusu olan müslüman Filistinli kardeşlerimizin kanını içen,yurtlarından sürülmek istenen,canına malına her şeyine göz diken başlarına bomba yağdıran,kadın,erkek, çocuk ve bütün canlıları katleden zalim ve azgın bir Yahudi Siyonist bir topluluk var.

Kardeşlerim: Yahudi ve siyonistlerin inançlarına göre Tevrat’ta geçen ibare göre tanrının bütün insanlığı Yahudilere hizmet için gönderdiğini kabul etmektedirler.

Onun için bugün Filistinli kardeşlerimiz hunharca katledilmektedirler gün birlik olma beraber olma zamanıdır

Din kardeşini savunan ona yardımcı olan müslümanı Allahü teâlâ, Cehennem ateşinden korur.) [Taberani]

Bugün içimizdeki yaşayan azınlıklardan olan Yahudi ve Hristiyanlar Filistinli Kardeşlerr hakkında her türlü iftiraya başvurmaktadırlar.

Din kardeşinin aleyhinde konuşulurken,ona müdafaaya gücü yeterken,bunu yapmayanı, Allahü teâlâ dünya ve ahirette zelil eder.) [İbni Ebiddünya]

Bugün filistinli kardeşlerimiz vatanlarını canlarına mallarını korumaya çalışırken münafıklar işbaşında onları kötülemenin peşindeler asparagas yaparak Müslüman kardeşi olan Filistin’e ihanet etmektedirler.

İslam kardeşliği öyle değildir şöyle davranmasını emreder

(Allah katında en kıymetli amel, bir müslümanı sevindirmek yahut bir sıkıntısını gidermek veya sabrını taşıran bir kederini ortadan kaldırmak yahut borcunu ödemektir.) [Ebuş-şeyh]

(İnsanların iyisi, insanlara iyilik edendir.) [İ. Ahmed]

Sizin en iyiniz, en hayırlınız kendisinden hep iyilik beklenen ve kötülük etmeyeceğinden emin olunandır.) (Tirmizi)

Cenabı Allah Ali İran Suresi ayet 92’de şöyle buyurmaktadır:”Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir.

(Hayra vesile olan, hayır işlemiş gibidir. Allahü teâlâ, sıkıntıya düşene, çaresize yardım edeni sever.) [İbni Neccar]

Hasan-ı Basri hazretleri buyurdu ki:Bir kimse sevdiği bir tek hurmayı bile Allah rızası için tasadduk ederse, bu âyetteki iyilik ve hayra mazhar olmuş olur) buyurdu.(Tipyan)

Layık olana da, olmayana da iyilik et. Eğer layık olana iyilik edersen ne iyi. Eğer o kimse iyiliğe layık değilse, sen, iyilik ehlinden olursun.) [İbni Neccar]

Değerli kardeşlerim:Hacı Bektaş veli bizlere ders niteliğinde bakınız şöyle der;Biz yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte kardeş olalım... Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur.

Yine bügün ki görevimiz şöyle olmalıdır.Her zaman vefakâr,cefâkar,düşenin ve ihtiyac sahibinin yanında olan hayır sever Türk ve Müslüman Millet olarak bu süreçtede tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte filistinli kardeşlerimizin Millet olarak yanında olmalıyız. Filistin’li kardeşlerimizin bu zulüm karşısında sadece onların yanında olmak için yalnız  müslüman olmak gerekmez, insanlık adına adaletli ve  merhamet sahibi olması yeterlidir,Bir haksızlık gördüğünüzde müdahale etmezseniz; önce hakkınızı, arkasından da şerefinizi kaybedersiniz.Dünyanın neresinde olursa olsun her haksızlığı kendinize karşı yapılmış gibi hissetmelisiniz.

Zulüm yapanları alkışlayıp, destek olmayınki;yarın zalimin zulmüne ve yaktığı ateşi sizi yakmasın.”Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun.(Araf 44) “Lâ Gâlibe illallah”  'Allah'tan başka galip yoktur !!!' Devran dönecek! Yakındır! #MescidiAksa #filistin

İlahiyat yazar Hüseyin Deniz

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları