HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

BÖYLEMİ OLUR İSLAM KARDEŞLİĞİ.

4 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 09:45

Allah Teâlâ, Kur’ân-ı Kerîm’de mü’minlerin kardeş olduğunu  beyan buyurur;Bütün mü’minler kardeştir.(Hucurat 10)Efendimiz de din kardeşleri arasında sağlam bir muhabbet bağı tesis edilmeden kâmil bir îmâna ulaşılamayacağını bildirir.işte o hadiste aynen şöyledir;”Kıyâmet günü Allah Teâlâ şöyle buyurur:“Hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyâmet gününde Arş’ın altında gölgelenecek yedi zümreden biri de, Allah için kardeş olanlardır.Bugün bu İslam kardeşliğin ispatı ise, kardeşinin iyi zamanında sevincine iştirak etmek, diğer taraftan zor zamanında da dert ortağı olabilmek, yanıbaşında bulunmak, onun için fedâkârlık gösterip onu kendisine tercih edebilmektir.

Sadece bugün amaçları tribüne oynamak ve üçbeş camide sohbet üçbeş spor salonunda muhabbet sonunda sokak ve caddelerde yürüyüş ve en sonunda mücadelesiz Allah’ı göreve çağırarak ebabil kuşlarını göndermesini istemek

Hey-hatki! Hey-hat.!

Önce karıncalar misali tarafını belli etmek, bu uğurda mücadele etmek, elinden geleni yapmak daha sonra tevekkül etmektir.

Benim dilim çok sivri değil bazılarının karakteri çok eğridir

Bu dünyada böylesi zalim insanlar varken başkasını yaşamaktı tanımamaktadırlar.

Zâlim Ebû cehillerin olduğu bir dünyada; bizleri Ebû Bekir’siz, Ömer’siz,Osmansız ve Ali’siz bırakma Allah’ım.

Bugün zalim Siyonist İsrail’in zulme altında inleyen Filistinli kardeşlerimize destek ve yardımcı olmak için, illâki Müslüman olmanıza gerek yok  insan olun yeter.Dünya bu mezalimi görmüyor görmezlikten geliyor çünkü akan kan Müslüman kanidır onların da hoşuna gidiyor.

Allah’ım: zalimlere,hainlere,  siyonist Bozguncu zalim İsrail’e aynı zaman Müslümanmı değilmi bilinmeyen münafıklara, fırsat verme!

Mazlumlara,mağdurlara, masumlara,sen yardım eyle Allah’ım..

Bu zalimle dolu dünyada gücü yeten yeteni ekmeğini elinden almak ve kendi çıkarları için siyonistler tek yumruk olmuşlar maalesef Müslümanları eziyorlar.

Çok geç kalınmış olsa bile; Bu uyuyan Müslümanlar’a,bu aziz milletimize islamda zafer kazandıran Mekke,Medine fetihleri ve kardeşâne hep birlikte,güce güç katan vatan savunması ve Çanakkale ruhunu  ecdadımızın başarısını ve islamda anladığ Cihad’ı bu müslüman milletimize anlatmamız gerekir.

Kardeşlerim: cihadın en büyüğü olan insanlara Kur’an’ı anlatmaktır. cenabı hak Kur’an-ı Kerim Kerim’de şöyle buyuruyor.”Öyleyse artık inkârcılara boyun eğme, bu Kur’an’la onlara karşı bütün gücünle mücadeleni sürdür.(Furkan 52)

Dinin vatanın bayrağın için inancın İslam için ateşe atılıp yanmaktan çekinme, şunu iyi bilmelisin,kül olmadan kul olunmaz.

Yeter ki Allah’a karşı kul olmayı sadakatin olsun o zaman Allah bütün zalimlere karşı tutuşturulmuş ateşe karşı Hazreti İbrahim’i yakmadığı gibi sen de yakmaz yüce Allah’ın bu konudaki ayetini bir göz atalım!”Biz: "Ey ateş! İbrahim'e karşı serin ve zararsız ol" dedik. (Onlar, İbrâhîm'i ateşe atınca) biz, “Ey (İbrâhîm'in yakılması için tutuşturulan) ateş! İbrâhîm'e karşı serin ve selamet ol!” buyurduk.

Ey yüce Allah’ım içimizden dünya sevgisini ortadan kaldır. sana kul olmak için malımızda canımızla her şeyimizle hazırız ya Rabbi..“Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O hâlde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

Allah’ım! Bize iman gücü, ölümüne kadar islam kardeşliği nasip eyle çünkü sensin bu alemin Rabbi..

 Allah’ım biz ancak sana kulluk eder biz ancak senden yardım dileriz.

 Bizleri umutsuzluğa kaptırtırma yarabbi,bizlere ku’ran-i Kerimde ”lâ tahnatû mim- rahmetillâh buyuruyorsun

(zumer 53) “Allah’tan umudunuzu kesmeyinı” Allah inananlar olaraktan O bizlerin yanındadır “Allah var gam tasa kaybedersiniz.

:Dünyanın neresinde olursa olsun,her haksızlık kendinize karşı yapılmış gibi hissetmelisiniz.

Zulüm yapanları alkışlayıp, destek olmayınki;yarın zalimin zulmüne ve yaktığı ateşi sizi yakmasın. Bu mezalime sessiz kalmakta böyledir.”Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun.(Araf

44)

Zafer İslâm’ındır,“Lâ Gâlibe illallah”  'Allah'tan başka galip yoktur,

Yüce Allah bu müjdeyi bizlere şöyle veriyor: Lâ taknetû min rahmetillah ne demek? Allah'ın rahmetinden inâyetinden,ümit kesmeyin.Devran dönecek! yeryüzüne İslam hakim olacak inşallah bu çok Yakındır!

Filistinli müctehid kardeşlerim her zaman kalbimle gönlümle sizlerin yanında ve herşeyimizle yanınızdayız.

Yalnız değilsiniz Ey.. filistinli kardeşlerimiz ey.. #MescidiAksa


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları