HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım 2023 Cuma Saat: 10:07

Kardeşlerim bugün çok anlamlı ve önemli bir gündür

 24 Kasım Öğretmenler  günüdür.

Her yıl ülkemizde günün anısına coşkuyla kutlanmaktadır.

Burada şunu ifade etmeliyim;

Öğretmenler kutsal değildir.Öğretmenlik mesleği, müessesi kutsaldır. Öğrenciler tek başına kutsal değildir.Öğrenmek, öğrenme çabası kutsaldır.

Hiçbir  öğretmene de hürmetin dışında başka bir gaye ile secde de edilmez

Ama maalesef: Bazı sosyal medyalarda şahit olmaktayız. Genç nesillere bazı art niyetli öğretmenler tarafından başöğretmen ATATÜRK’ÜN önünde saygı duruşu elbetteki  olmalıdır .Ancak bunu daha ileri götürerek secde kapananan çocuklara şahit olduk.Secde Allah’a olur Kula  secde asla ve asla olamaz

İşte bu yüzden yeni neslin mimarları olan öğretmenlerimiz her yönüyle donanımlı olmalı ve milli ve manevi değerlere saygı duyan olursa çok daha güzel olur

Bizler bir gün değil,her zaman öğretmenlerimizi kalbimizde sevgi ve muhabbetle anıyor ve taşıyoruz, işten yurt genelinde  bu kadar değerli bir bir mesleğin sahibi öğretmenlerimizi hatırlamamız için bir gün bile olsa mutlu etmek onlar açısından çok güzel bir anı olsa gerek

 Her zaman emektar ,cefakar ve vefakâr öğretmenlerimizin kıymeti tek bir güne sığdırmayız bu şekilde de haklarını ödeyemeyiz ,Onlara duyduğumuz sevgi ve saygı süreklidir.Öğretmenler bizim hayatımızın yol haritalarıdır. Hayat yolumuzu onlar sayesinde daha iyi çizer ve yine onlar sayesinde bu yolda  Öğrencilerini daha güzel yarınlara hazırlamak, onlara sevgiyi, saygıyı, ahlakı aşılamak   ışıklar saçar. O ışıklar ki binlerce öğrencinin yolunu aydınlatır, karanlık dünyasını aydınlığa boğar.

Okullar sadece soruların çözüldüğünü yerler değildir, cehaletin ben sorunların kökünden çözüldüğü yerlerdir

Öğretmenlerimizin bu fedakarlığı kendisi için değildir. Bir öğretmenlerizin  tek derdi öğrencilerini daha iyi yerlere ulaştırmaktır. Sadece bunun için çırpınır, bunun için çalışır. Sadece dersine girip çıkmak da vardır elbet. Ancak bu onu doyurmaz. Öğretmen, çok daha fazlasını yapması gerektiği bilincinde ve şevkindedir. Bu şevk, ona güç verir, daha çok didinmesini sağlar.Bir öğrencinin öğretmenine vereceği en güzel hediye başarıdır. Bir öğretmen, öğrencisinin başarısından duyduğu zevki başka hiçbir şeyden duymaz. Yıllar geçse dahi, eski bir öğrencisini güzel yerlerde gören öğretmenin mutluluğu kadar hiçbir mutluluk büyük olamaz.

Hepimiz elleri öpülesi öğretmenlerimizi sayesinde bir yerlere geldik.

Hazreti Ali Kerem Allah’ü veche: bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum uyumuşlardır

Bizlere karşı gösterdiğiniz göstermiş oldukları sevecenliğe ve yine bizleri birbirlerimizle  soktukları yarışlar sayesinde daha çok şeyler öğrendik bu çabalarından dolayı sizlere binlerce kez teşekkürler.

Hepimiz görgüye dayanan ilk eğitimi evlerimizde annelerimizden aldık. Daha sonra tahsil basamaklarında tırmanmaya ve kültüre dayanan eğitimi öğretmenlerimizden almaya başladık. Yıllarca süren ve ömür boyu devam edecek olan bu eğitim sürecinde yanımızda hep kendi sıkıntılarını düşünmeyen, kendilerine ayıracakları zamanı bile bizim için harcayan vefakâr öğretmenlerimizi gördük.

 Bazen düşünüyorum da bir insan bu kadar çok şeyi kendisinden ve karşılıksız nasıl verebilir? Bir farkla: kendine ve mesleğine saygı duyuyorsa ki eğer öğretmense!

Gelecek nesillerin ufuklarının aydınlatılmasında birer çıra, birer meş’aledir öğretmenlerimiz. Hepimize bir şeyler öğretmenin yanı sıra nazımızı çeken, kişisel ve ailevî dertlerimizi dinleyen, hiçbirimizi bir diğerimizden ayırmayan şefkat dolu öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuzu söylememiz gerekir.

Kendi ailevi hayatlarına ait bilmediğimiz mesleki ve ailevî sıkıntılarını hatta çektikleri yaşam zorluklarını bir kenara koyarak biz öğrencilerin yetişmesi için öğretmenlerimizin gösterdikleri çırpınışlar elbette her türlü takdirin üzerindedir. Bu kutsal mücadeleleri dünyada "Öğretmenler Günü" adı altında karşılık buluyor ve bir gün olmamalı ehemmiyetini anlaşılması için birkaç günde kutlanması gerekir.

Öncelikle İslam’ın ve Kur’an‘ın vahy kaynağı ve öğreticisi olan sevgili peygamber efendimize selam ve selam olsun

Yunus Emre özetle

İlim ilim bilmektir,İlim kendin bilmektir,Sen kendin bilmezsinYa nice okumaktır,Okumaktan murat ne,Kişi Hak'kı bilmektirÇün okudun bilmezsin,Ha bir kuru ekmektir.

ilk önce insanın ne olursa olsun önce kendini keşfetmesi gerekir. İyi bir insan ,iyi bir öğretici ve öğretmen olmadan önce hangi konuma gelinirse gelinsin duruşu,konumu, mesleğine saygılı,en önemlisi her çocuğu kendi evladı yerine koyarak eğitim vermelidir.

Eli öpülesi  öğretmenler  sizleri  bugünlere getiren ve bu mesleği sizlere sevdiren baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

Hepinize daha nice öğretmenler günü görmeniz temennisiyle uzun ömürler diliyoruz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları