HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Derya DERVİŞOĞLU

Derya DERVİŞOĞLU

BİR YIL DAHA TAZELENİYOR

26 Aralık 2023 Salı Saat: 09:02

Bir yılı daha uğurluyoruz ömürden…

Çoğu zaten daha Aralık bile gelmeden gözden çıkarmıştı bu yılı! Sahibinden, hiç kullanılmamış, suçlanmamış, nefret edilmemiş ve kimseye henüz uğursuz gelmemiş bir yıl yaklaşmakta nihayetinde…

Süslenmiş vitrinler, erken rezervasyon avantajları, çekilişler derken yeni bir yıl başımızı döndürmeyi başardı bile!

Değişiyoruz çünkü!

Düşüncelerimiz değişiyor, beklentilerimiz değişiyor hatta aynaya baktığımızda gördüğümüz görüntü bile değişiyor. Herakleitos: “Aynı nehirde iki defa yıkanılmaz!”, derken işte tam da bundan, yani akan suyun ve suya giren kişinin değişiminden, tekrarı olmayan şeylerden bahsediyor.

Ve insan, eskittiği bir yıla dönüp bakmak ihtiyacı hissediyor. Bazı şeyleri tekrar tekrar hatırlamak, bazılarının da zihinde oluşturduğu anlık yansımalarından bile kaçmak istiyor. Mesela; kimi sevdiklerimizi toprağa gömdük, kimilerini de kalbimize! Yeni insanlar tanıdık, tanıdığımızı sandıklarımız ile yolları ayırdık! Eros başımızı fena derde soktu ama biz akıllanmadık! Bazen hiç görmediğimiz yerlere seyahat ettik, bazen de en iyi bildiğimiz yerde kaybolduk! Belki bir anne-baba, belki de çalmayan bir telefon ya da huzurevine gitmeyen ziyaretçi olduk! Bir akşam işyerimizin kepenklerini son kez indirdik!

Yani ömürden bir yılı daha tükettik…

Şimdi bütün aile üyeleri aynı sofranın başında toplanmış mıdır bilmem (!). Eee, “Ben büyüdüm artık!” tripleri, annenin aile bütçesinde inisiyatif kullanarak kurduğu sofradan bir servis daha eksiltiyor nihayetinde. Eğlence merkezlerinde DJ’e eşlik edenlerin yerine, evde hep aynı kişiler çinko ve tombala yapıyor. Dışarıdaki kalabalık geri sayıma başlıyor ama bazı evlerde, karışık çerez tabağındaki Antep fıstıkları bile duruyor. Ve hayatın devinimi, şimdi bizi çiçeği burnunda bir yılın önünde bırakıyor.

Geçmiş hesaplar, geleceğe dair planlar, umutlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl için de tazelendi. Yeni bir yılın, herkesin kendisinden olan talebini karşılayıp karşılayamayacağını kestirmek elbette güç ama sağlık olmadıktan sonra, hakkımızda her şeyin en hayırlısının olmasını dileyemedikten sonra yıl bahane!

Herkese sağlıklı, bereketli, kavgaların- kırgınlıkların olmadığı, insan olmanın onuruna yakışacak şekilde yaşanacak bir yıl diliyorum…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları