HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

10 OCAK MI, SÖNEN OCAK MI?

11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 10:43

Ben okurum, habere bakarım nasıl yapılmış, neler olmuş gazeteci ne yapmış beni ilgilendirmez diyenlerin çoğunluğunda dün 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayamadık.

Sizi ilgilendirmeyen bir haber ve açıklama paylaşalım: * Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1961 yılından bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yayımladı. Gazetecilerin baskı ve tutuklamalarla baskı altına alınmaya çalışıldığının savunulduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Medyanın yüzde 95’inin iktidar kontrolünde olduğu ülkemizde, her üç gazeteciden biri işsiz bırakılmış durumda. Gazetecilerin gerçekleri halka iletmesinin engellenmesi için sürekli suç uyduruluyor, haksız gözaltı ve tutuklamalarla gazeteciler baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Basın İlan Kurumu ise yayın durdurma, resmi ilan kesintileri ve para cezalarıyla yurttaşların haber alma, gerçeğe erişim ve bilgilenme hakkını engellemeye devam ediyor. Tablo karanlık olsa bile umudumuzu yitirmiyoruz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak; çalışan, işsiz bırakılarak mesleğini yapması engellenen tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Gazetecilerin çalışmasının ve örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını, cezaevindeki gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını istiyoruz.”

’10 OCAK, GAZETECİ CİNAYETLERİNİN GÜNÜ’ CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink hakkında görülen davanın duruşmasının yapılacağını anımsatarak, “10 Ocak, gazetecilerin ne kutlama ne de dayanışma günü; 10 Ocak, faillerini gözümüzün içine baka baka serbest bıraktıkları gazeteci cinayetlerinin günü.

Gazeteciler kutlamaya değil, öldürülen meslektaşları Hrant Dink’in davasına gidiyorlar” dedi. Kılıç ayrıca bugün itibariyle, 14 gazetecinin cezaevinde olduğunu belirterek, “MLSA’nın verilerine göre, 2023 yılında 314 gazeteci hakim karşısına çıktı, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle açılan 18 davada, 26 sanık toplam 68 yıl 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı” dedi.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları