HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

SÂLİH KAPILAR, TÂLİH CÜMLELER, MUTMAİN KÂLPLER...

2 Mart 2024 Cumartesi Saat: 10:52

*Şeytanın açık oyunu;*
"Efendim ben bugünkü müslümanların yüzünden dinden soğudum" söylemi.Hade ordan sen dinimizi İslamdan,sevgili Peygamberimizden ve sahabeden öğrenmelisin.Bu bir.Ayrica Gazzeyi kan gölüne çeviren yahudi ve hristiyandan soğuyup da neden onlar gibi yaşamaktan vazgeçmiyorsun.

Ve dahi zenginlerden neden soğuyup da zengin olmaya çalışmaktan vaz geçmiyorsun.Bir de aziz ve yüce dinimizden soğumakla sen başkalarına değil de kendine kötülük yapıyorsun. Bunun farkında değil misin. Ha biz müslümanlar güzel örnek olamadık eyvallah o konuda haklısın. O da hizim günahımız Allah c.c hepimizi affetsin. Ancak oyuna gelme.
(Sâlih YAZICI)
*MUTMAİN KÂLPLER, TEMİZ ZİHİNLER*
KAPI/1: Zihin, günahın her türlüsünden uzaklaşmakla ve Kur’an’la, kalp Allah’ı anmakla temizlenir. Kur’an, ancak temiz zihinle anlaşılabilir. Ancak temiz bir zihin akledebilir. Günahlardan uzaklaşıp Kur’an’ı sıkça okumak zihni temizler, zihin temizlendikçe insan gerçeği görmeye ve Kur’an’ı yavaş yavaş daha iyi anlamaya başlar.

Ne kadar çok Kur’an’ı okursanız o kadar idrak eder ve anlarsınız. Kur’an ışıktır, nurdur. Nasıl ışık olmadan dünya karanlıktaysa insan da Kur'an olmadan karanlıktadır. Güneşin geceyi gündüze çevirdiği gibi Kur’an da hayatınızı aydınlatır ve anlamlandırır.
İşte bu sebeple Allah cc,
"Elbette size Allah’tan bir nûr (ışık) ve apaçık bir kitap gelmiştir." (Maide, 15)
buyurmuştur. Kur’an ve akıl iç içedir birbirinden ayrılamaz, ayrılırsa yerine nefsin aklı olan emmare zihin gelir. İnsan akletmezse zihin onu firavunluğa kadar götürür.
Allah cc Kur’an da şöyle buyuruyor.
“Şayet akletmiyorlarsa, seni dinlemelerine rağmen, sağırlara sen mi işittireceksin.”
(Yûnus, 42)
“İyi bilin ki, Allah katında canlıların en zararlısı, akletmeyen (gerçek) sağır ve dilsizlerdir!”
(Enfal, 22)
“Allah akletmeyenleri pisliğe mahkûm eder.”
(Yûnus, 100)
*HADDİ AŞMA, İSTİKÂMETTEN ŞAŞMA...*
KAPI/2: Acele hâlimizi düzeltelim ve Allah’ın bizi dilemesini, takdirini bizden yana kullanmasını sağlamaya çalışalım. Kısacası Allah cc ile aramızı düzeltelim. Allah cc aşırıya kaçmış, çizgiyi geçmiş olanların yönlerini kendine döndürmez. Bu insanlara istediğiniz kadar Allah’ı anlatın, Kur’an’ı anlatın; Rabbin yoluna dönemezler.

Çünkü aşırıya kaçmışlardır, sınırı geçmişlerdir, hadlerini aşmışlardır, zihinleri şeytanın tarafına geçmiştir. Allah cc da onlarla ilişkisini kesmiş, idraklerini iptal etmiş, kalplerini mühürlemiştir; artık onları yolunda görmek istemez. Tek çareleri yapabilirlerse tövbe ve istiğfar edip affedilmeyi ummaktır.

Bilelim ki İstemeyen istenmez. Allah cc bu hale düşmekten hepimizi muhafaza etsin.....
Allah, kimin azaba uğramasını istemişse artık sen onun için asla Allah’a karşı hiçbir şey yapamazsın. Onlar Allah’ın kalplerini temizlemeyi istemediği kimselerdir. Onlara dünyada bir rezillik, ahirette ise yine onlara büyük bir azap vardır. (Maide, 41)
*TEMİZ KÂLP, SÂLİHHAYAT*
Temiz bir kâlp ile, sâlih bir hayat yaşamaya bizleri muvaffak kılması niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları