HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

25”i becerdik. Sıra 18” de..

3 Şubat 2017 Cuma Saat: 11:20

Başkanlık sistemine geçilirse 18 yaşındakilere seçilme hakkı tanınacak. Yani başkanlık sistemine entegre olanlar bunuda maddeye koymuşlar.. Tam bir oy tuzağı. Niye tuzak. Bakalım. Şu anda mevcut yasaya göre seçilme yaşı kaç.. 25.. Peki 25 yaşında seçilen bir tane vekil varmı. Yok.. Peki 30 yaşında vekil olan varmı. Oda yok..

Peki bu yaşta vekil yoksa 18 yaşındakiler nasıl vekil olacak yada vekil yapılacak.. 18 Yaşındaki babasından hala harçlık alan askerliğini yapmayan bir genci hangi siyasi parti lideri vekil listesine yazacak ve seçtirecek.. Bu madde külliyen gençleri aldatmaya yönelik, kandırmaya yönelik bir madde.. Çünkü başkanlık sistemini isteyenler şunu iyi biliyorlar ki gençlerimiz başkanlık sistemine hayır diyecekler. Yani tek adam rejimine red oyu verecekler.

Bunu bildikleri içinde,” bakın sizlere de vekil olma şansı tanıyoruz” yalanıyla onları etkilemeye çalışıyorlar.. Bu gün Ak Partinin içinde yer alan, gençlik kollarında görev yapan nice gençlerin başkanlık sistemini istemediklerine bizzat Şahit oldum.. Yani dediğimiz gibi. Tam bir bubi tuzağı..

Mesela altı yaşında okula başlayan bir insan 8 yıl ilköğretimde, 3 yıl lisede, ortalama dört yıl üniversitede okuması gerektiğini düşünürsek kaç yaşında olur.. En az 20 yaşında.. Yirmi yaşında sadece okumakla hayatını idame ettiren bir genç nasıl oluyor da 18 yaşında seçilme hakkına kavuşuyor.

Tamamen absürd bir durum. Tamamen gençlerimizi kandırmaya yönelik bir durum.. Gençlerimizin bunu çok iyi değerlendirmesi ve bu aldatmacaya dur demesi lazım.. Başkanlık sistemi geçer yada geçmez. Ama 18 yaşındaki gençlerin vekil seçilmesi olayı sadece aldatmaya ve gençlerin oyunun başkanlık sistemine akmasına yönelik yalancı bir maddedir..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları