HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

ALMANYA HOLLANDA VE DİĞERLERİ...!

14 Mart 2017 Salı Saat: 09:58

ALMANYA HOLLANDA VE DİĞERLERİ...!

 

Avrupalılar, Türk insanları gibi duygusal değildirler. Bizde örfler, adetler ve gelenekler zaman zaman hukuk düzenimizin üzerine çıkmaktadırlar. Avrupa da ise işlevsel tüm konular, hukuk içerisinde başlar ve nihayete erer.  Bu gün Almanya Lideri Merkel'in yüce divanda 4 saat ifade vermesi, ABD başkanının Çıkardığı KHK nin bir bayan hakim tarafından ret edilmesi buna tabii örnektir.  Tüm dünya da rol haritaları Hukuk  ve Anayasa işlevinin çizgisi dahilinde işlemektedir. Ülkemizde Adalet Bakanı olan bir bireyin ve bazı diğer bakanların  Anayasanızı yeriz, arkasından dolanırız, çerez yaparız demesi, yüce divanlık suç olmasına rağmen  görmezden gelinmesi  ve anayasanın defalarca delinmesi, bu günlere gelinmesinin en önemli işaretidir. 

Önemli bir başka konu ise;  298 Sayılı seçimlerin  temel hükümleri  Madde  94-a gereği, hiç bir ülke yurt dışında  ve temsilciliklerinde seçim propagandası yapamaz.  Bu  durum tüm ülkeler için geçerlidir.  Yani sadece Türkiyemize özgü bir madde değildir. Bizim devlet erkanımız bu durumu çok iyi bilmelerine rağmen, konu üzerinde ısrar etmeleri anlaşılır bir tutum değildir.  Hiç bir devlet yetkilisi başka bir devlet sınırları içerisinde açık siyasi miting yapamaz.  Bunu  EVET- HAYIR meselesine dökmek  köşeye sıkışan kedinin pençe atması gibi bir şey olmasıdır. Şimdi, mağrur, madur  rolünü kesip, acımasyon yapıp  seçimden galip çıkmak hedefi  gözetilmektedir. Ülkemizin yaşadığı utanç tablosu, yaşatanlara ödetilmelidir. 

Almanya ve Hollanda ile yaşanan 'miting' krizinin ardından anamuhalefet partisi CHP, Avrupa'daki tüm programlarını iptal etti. Ancak hükümet partisi AKP çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Aile Bakanı Almanya'da gurbetçileri ziyaret ederek onlardan 'evet' oyu vermelerini istedi.

Türkiye ye yapılan her türlü hakaretleri AKP içine sindirerek Avrupa Kapılarında dolaşmaktadır.  Hayır cılar cephesi Avrupada ki toplantılarını iptal ederek  onurlu davranmışlar ve  vatanseverlik  göstermişlerdir. 

Hayal bile değil di  ama gerçek oldu. Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanı  Hollanda da sınır dışı edildi.  Dünya da işgal yılları hariç böylesine bir utanç yaşanmadı. böylesine küçük düşürülmedik.  Hollanda yı, ve bizi bu duruma getirenleri kınıyorum.

Biliyormusunuz ülke içinde hala bir başkan çıkıp Cumhuriyetimize dil uzatarak, Cumhuriyet darbe ile gelmiştir diyebiliyor. ''Hayır'' oyu vereceklere hain, terörist diye biliyor.  Yazıklar olsun.

Kendi getirdiğin 5749 sayılı kanunu çiğneyerek ve devletin imkanlarını kullanarak "evet" propogandası yapmaya  gideceksin. Mitingte bas bas "Bu hayırcılar terörist, darbeci" diye çığıracaksın. Veto yeyip rezil olacaksın. Sonra çıkıp utanmadan "Bu devlet meselesi" diyeceksin. Getirmeye çalıştığın anayasanın bile devlet bekasıyla alakası yok!

Yuh olsun hepinize be...!

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları