HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Temmuz 2018 Perşembe Saat: 09:29

“Büyük bir felaketi ucuz atlattık”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük bir felaketi ucuz atlattık.
“Büyük bir felaketi ucuz atlattık”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük bir felaketi ucuz atlattık.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 14 Temmuz Cumartesi akşamı yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

-“Şuana kadar bir ihbar almadık”-

Büyük bir felaketi ucuz atlattıklarını belirten Sarıkahraman, çiftçilerden şuana kadar zararla ilgili bir şikayet gelmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Büyük bir felaketi ucuz atlattık. Gördüğümüz kadarıyla İlçe ve köylerde yollarda zararlar oluşmuş. Selin fındık bahçelerine zararıyla ilgili şuana kadar bir ihbar almadık. Genellikle yollar ve istinat duvarları telef oldu. Çiftçilerimizden şu ana kadar zarar konusuyla alakalı bir şikâyet gelmedi. Buna tarım sigortası yapan vatandaşlarımızı da ekleyebiliriz. Sel öncesinde de orta kuşak ve sahil bandında iklimsel bir fındık dökülmesi oluyordu. Buna küllenme, yabancı böcekler ve döllenme sorunu gibi faktörleri de ekleyebiliriz. Sel de illaki ufak çapta bir dökülmeye sebep olmuştur. Toprak kayması gibi olaylar yoksa eğer, yağmurun fındığa faydası olmuştur diyebiliriz. Bu sel olayını gerçekten şükürler olsun ki ucuz atlattık. Bildiğiniz üzere buna benzer bir sel olayını en son 2006 yılında yaşamıştık. O günden sonra sele çevresel olarak bir takım önlemler alındı ve bu sefer de yağmur çok uzun süreli yağmadığı için fazla bir zayiat vermedik. Ancak şu var ekili araziler; mısır, fasulye, kabak, biber, salatalık ve sera gibi tarım arazilerinde selden dolayı maddi hasarlar oluşmuş olabilir. Ancak bu konuda da herhangi bir ihbar gelmedi. Eğer sigortası olup da selden dolayı maddi hasar görmüş çiftçilerimiz olmuşsa derhal İlçe Tarım Müdürlüğüne başvursunlar. Bununla alakalı kredi kullanmışsa kredi ertelemesi yapılabilir.”

 

Anahtar Kelimeler : “Büyük, bir, felaketi, ucuz, atlattık”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız