HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Nisan 2024 Cuma Saat: 11:29

PATATES TOHUMLUĞU DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün desteğiyle Ordu’da uyguladığı “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kabadüz İlçesinde sertifikalı patates tohumluğu
PATATES TOHUMLUĞU DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Ordu’da uyguladığı “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kabadüz İlçesinde sertifikalı patates tohumluğu üreticilere düzenlenen törenle dağıtıldı.

Törende konuşma yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Patates yetiştiriciliği özellikle iç kesimde yer alan ilçelerimizde oldukça önemli. Dağıtımı yapılan sertifikalı patates tohumluklarının üretim alanlarında kullanılmasıyla hem verim ve kalitede artış sağlamayı, hem de sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Çünkü üreticilerimiz kendi ürettikleri patateslerden tohumluk kullandıklarında yıldan yıla verim ve kalitede düşüklük yaşanabilmekte, bu durum ayrıca hastalıklarında yayılmasına neden olabilmektedir. Bu olumsuzlukların önüne ancak sertifikalı tohumluk kullanılarak geçilebilmektedir" dedi.

İlimizde patates yetiştiriciliği konusunda önemli çalışmalar yapıldığından bahseden Yılmaz; “Bugün Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle ilimizde uyguladığımız “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kabadüz İlçemizde 18 ton sertifikalı patates tohumluğu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Diğer ilçelerimizde de dağıtımlarımız devam etmektedir. Böylece 2024 yılında toplam 70 ton sertifikalı patates tohumluğu dağıtmış olacağız. Uyguladığımız projelerle birlikte ilimizde hem atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesine katkı sağlıyor hem de üreticilerimize destek oluyoruz. İlimizde patates yetiştiriciliğini arttırmak amacıyla yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Törene katılan Kabadüz Kaymakamı Mehmet İlgen yaptığı konuşmada; “Devlet-üretici el birliğiyle daha güzel daha çok üreten bir Türkiye olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi. 

 

Anahtar Kelimeler : PATATES, TOHUMLUĞU, DAĞITILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız