HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2019 Cumartesi Saat: 10:39

ŞENOL YILMAZ, YENİMAHALLE’YE İDDİALI GELİYOR

Ordu’nun Altınordu İlçesi Yenimahalle Muhtar adayı Şenol Yılmaz, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda projelerini ve çalışmalarını anlattı. Neden muhtar adayı olduğunu anlatan Yılmaz, Yenimahalle için hayall
ŞENOL YILMAZ, YENİMAHALLE’YE İDDİALI GELİYOR

Ordu’nun Altınordu İlçesi Yenimahalle Muhtar adayı Şenol Yılmaz, gazetemiz muhabiri Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda projelerini ve çalışmalarını anlattı. Neden muhtar adayı olduğunu anlatan Yılmaz, Yenimahalle için hayallerini de ortaya koydu.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Yılmaz, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle size tanımakla başlayalım. Evet bize kendinizi tanıtırmısınız?

Şenol YILMAZ: Hoşbulduk Semra hanım. Ben 1965 Ordu yeni mahalle doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimin orduda yaptım. Halk oyunları usta eğitmenliği yaptım. Daha sonra Almanyaya gittim kendi işimle meşgul oldum. Sivil toplum örgütlerinde ve futbol kulüplerinde başkanlık yaptım. 2009 da Almanya dan yurda dönüş yaptım kendi şirketimin başındayım.

Semra GENÇOSMANOĞLU:  Geçmişte siyaset yapan bir aileden geliyorsunuz. Bunun size bir katkısı oldu mu?

Şenol YILMAZ: Babam mahalle muhtarlığı il encümenliği yapmış ayrıca babam Ordu muhtarlar derneğinin de kurucusudur. Biz şu an esnafımızı ziyaret ederken babamızın daha önce yaptıklarını söylüyorlar biz bunlardan gurur duyuyoruz bizde inşallah onların bıraktığı yerden devam edeceğiz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Neden muhtar adayı oldunuz

Şenol YILMAZ: Önceki seçimlerde ben yine aday olmuştum ama eksiklerimiz vardı birazda hazırlıksız girmiştik seçim yarışına başarısız olduk ama o havayı soluduk atmosferi gördük ama 2019 seçimlerine de girmemizin nedeni mahallemizde hiç bişey yapılmadığını gördük

Başarılı bir şekilde mahallemizde yönetim olduğunu görseydik bu seçime katılmaz aday çıkmadık. Mahalle sakinleri de bizi buralarda görmek istedi ve  biz bu yola girdik.

Mahallemizde sağlık ocağı sıkıntımız var önceki seçimlerde adayların sağlık ocağı vaadi vardı bizim vaadlerimizde bu yok. Sağlık ocağmız var ama subaşı mahallemizin. Biz bunları görüp aday olduk sokaklarda su birikintisi var bu sadece belediyemizin işi degil muhtarlarımızın da görevi.

Hizmet alabilmek için hergün belediye başkanımızın yanına gideceğiz. Kapıları aşındıracağız.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Vatandaşlar genellikle nelerden şikayetçi oluyorlar gezip gittiğiniz yerlerde?

Şenol YILMAZ: Kaldırım olmadığından yolların düzgün olmadığından çocuklarımızın okula giderken yürüyebileceği kaldırım yok. Vatandaşlarımız bize soruyorlar projeleriniz neler bizim esas projemiz siyasetçiyi zorlamak.

Vatandaşla resmi kurum arasında köprü vazifesi göreceğim. Vatandaşın yo sorunu var Büyükşehire gitmiş kapısının önünde sıkıntısı var Büyükşehire gitmiş bende dedim ki bunlarla ilgilenen muhtarlarımız yok mu. Vatandaş sorununu mahallenin muhtarna götürse vatandaş Büyükşehirin başını ağrıtmayacak. Çalışma bu şekilde olmalı biz burada köprü olacağız.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Seçildiğiniz takdirde nasıl bir muhtar olacaksınız

Şenol YILMAZ: Vatandaşına çok yakın birebir hiç insan ayrımı yapmadan fakir zengin ayrımı yapmadan herkesle muhatap olacağız bütün esnaflarımızı söz veriyorum üç ayda bir ziyaret edeceğim fakir öğrencilerimize burslar temin edeceğiz.

Semra GENÇOSMANOĞLU:  Hayalinizdeki proje nedir?

Şenol YILMAZ: Kapalı caddemizdeki o mermer yerlere ağaç daha fazla olsaydı oturma yerleri olsaydı yaşşılarımız için daha iyi olmazmıydı. Yeşil alan daha fazla olmalıydı şu anda valiliğimiz kaymkamlığımız halk günü yapıyor ama bunu muhtarlarımızın yapmalı. Ben seçilirsem bunu yapacağım. Ve vatandaşımızın sıkıntısını daha iyi aktarırız ve kurumların yükünü azaltırız.

Semra GENÇOSMANOĞLU:  Mahallenizde çarpık yapılaşma var mı?

Şenol YILMAZ: Oldukça var eski yapıların tamamı çarpık yapılaşma. Kentsel dönüşümü yapılınca düzelebilir.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Almanya da görüp uygulamak istediğiniz bir proje var mı?

 

Şenol YILMAZ: Benim bir çöp hayalim var. Bizde çöpü gider konteynera atarsın Almanya da her aile bütün çöpleri ayrıştırarak atar. Biz bunu belediye ile konuşuruz belediye bunu uygun görürse olur ama bunun da bir maliyeti var.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Siyasette bir hedefiniz var mı?

 

Şenol YILMAZ: Tabi kide var. Ben şu anda muhtar adayıyım biz buraya bu bize maddi getiri sağlar diye aday olmadık vatandaşımız bizi seçerse memnun kalırsa devam edecekain derse tabiki de devam edeceğiz. Türkiye'de adından söz ettiren bir muhtar olacağım.

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Neden çok aday var?

Şenol YILMAZ: Kimisi verilen maaşla alakalı muhtarlara verilen haklarla alakalı kimisi kendini reklam etme peşinde ama bu böyle olmamalı bunun da bir kriteri olmalı. Nasıl ki milletvekillerinden belli evraklar isteniyorsa muhtar adaylarından da istemeli kimse kafasına göre aday olmamalı.

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Yılmaz, geldiğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

 

Şenol YILMAZ: Semra hanım bende şahsıma bu fırsatı sağladığınız için çok teşekkür ediyor, Ordu Yeni Haber gazetesi ve şahsınıza yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız