HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2016 Cuma Saat: 15:24

“BÜYÜKŞEHİR DEMEK HİZMETTE KALİTE DEMEK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 17. gününde iftar sofrasını Korgan ilçesinde açtı. Ramazanların Büyükşehir olduktan sonra farklı idrak edilmeye başlandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir, hizmette kali
“BÜYÜKŞEHİR DEMEK HİZMETTE KALİTE DEMEK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 17. gününde iftar sofrasını Korgan ilçesinde açtı. Ramazanların Büyükşehir olduktan sonra farklı idrak edilmeye başlandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir, hizmette kalite demek” dedi.

 

Korgan Belediye Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

 İftar programlarının amacının Ramazan ayının manevi havasında birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu, Büyükşehir olduktan sonra farklı idrak edilmeye başlandığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz iftarlarda sizlerle buluşuyoruz. Bu ve bundan önceki ramazanlar Büyükşehir’le farklı idrak edilmeye başlandı. Burada da muhteşem bir organizasyon var. Bu organizasyon sonunda da inşallah sizler Ramazan ayının ruhuna ve şuuruna birlikte erişmiş olacaksınız. Biz de elimizden gelen katkıyı bu anlamda sağlamış olacağız” diye konuştu.

 Hükümetten ve Büyükşehir’den Korgan’a bir hastane talebinin olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Çok şükür hastanemizin ihalesi yapıldı. İyi bir müteahhit devraldı ve kısa sürede inşallah hastanemizi Korganlı hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 Kemikleşen bir sorun haline gelen İslamdağ - Korgan yolu ile ilgili de müjdeler veren Başkan Enver Yılmaz, yolun ihalesinin Büyükşehir olduktan sonra yapıldığını vurgulayarak, en son itibarıyla yaklaşık 16 km’sinin daha ihalesinin yapıldığını ve tam 55 milyon liraya mal olacak bu yatırımın kısa süre içinde onaylanmasıyla Kumru - İslamdağ - Korgan güzergâhının bitirileceğini söyledi.

 

Korgan-Niksar ve Korgan-Tepealan arasında yol çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Bizim yaptığımız yollar, en az 25 yıl dayanabilecek kapasitede. Büyükşehir demek hizmette kalite demek, işi bir kez yapmak demek. Biz her sene asfalt yapacak ya da yapılanı yenileyecek kadar zengin bir memleket değiliz” şeklinde konuştu.

2015 yılında Büyükşehir’in programa aldığı yatırımların %94’ünü tamamladığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, kalan kısımda hava muhalefetinden kaynaklı bir gecikme yaşandığını belirtti. Büyükşehir olarak tam 116 noktada yol çalışması, 50 noktada da su çalışması yapıldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, 6 noktada sıcak asfalt çalışması sürdürüldüğünü ifade etti.

 

 Korgan’ın yol ve su yatırımı için 30 milyon liralık kaynak aktarımı yapıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “2 yılda suya ayırdığımız para Korgan Belediyesinin bütçesinin 1,5 katı. 2.5 yılda Korgan’a 15 milyon liralık su yatırımı yaptık, topladığımız su faturası bedeli ise 2 yılda 2 milyon lira” dedi.

 

 Muhtarlar birinci dereceden çalışma arkadaşımız diyen Başkan Yılmaz, “Mahallenize hizmet gitmiyorsa muhtarınızı gözden geçirin, muhtar arkadaşımızı Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine yönlendirin. Alınamayan, eksik kalan hizmet demek sizin mahallenizde eksiklik demek. O yüzden hep beraber gayret gösterip çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

 Yol ve su çalışması belli bir aşamaya geldikten sonra eski okulların elden geçirilerek köy konakları, düğün salonu gibi alanlara dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, mahallelerde cami çevresinde güzelleştirme çalışması; ilçelere şadırvan, abdesthane ve köy meydanı gibi çalışmalar da yapılarak halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

Hacivat ve Karagöz orta oyunu ve mehteran gösterisiyle son bulan programın ardından Başkan Yılmaz, her ilçede olduğu gibi muhtarlarla istişare toplantısı yaparak Korgan ilçesinin sorunlarını masaya yatırdı. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız