HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2019 Pazar Saat: 13:37

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BUGÜN BAŞLIYOR!

Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık 2019 tarihinde başlayacak. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, 1 Aralık 2019 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecek. HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?
KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BUGÜN BAŞLIYOR!

Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık 2019 tarihinde başlayacak. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, 1 Aralık 2019 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.

HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Kış Lastiği uygulaması kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri, üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu olacak.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmaları ise illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu olacak.

 Ticari olmayan şahsi araçlar için uygulama zorunlu olmayacak fakat can ve mal güvenliği ile seyahat etmek için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması sürücüler için gerekli olacak.

Öte yandan yetkililer sürücülerin 1 Aralık 2019 tarihine kadar kış lastiği hazırlıklarını tamamlamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bu arada kurallara uymayan araç sahiplerine 885 lira ceza uygulanacak. Cezanın 2020 yılında ne kadar olacağı ise yılsonunda netlik kazanacak.

Diğer taraftan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ın kış lastiği uyarılarını da sakın ihmal etmeyin. Apaydın, geçtiğimiz günlerde şu uyarıyı yapmıştı: "1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takmayan bu araçlara 885 TL ceza yazılacak. Bu ceza miktarı sadece Aralık ayı için geçerli. Kış lastiği takmamanın cezasının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise yeniden değerleme oranında yüzde 22,5 artırılarak 1084 TL’ye çıkması bekleniyor.

 Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık’tan itibaren başlıyor. Ancak yurdumuzun birçok bölgesinde soğuk havalar yağmurla birlikte etkisini gösterirken bazı illerimize yılın il karı yağdı. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bölgelerdeki sürücülerimiz kış lastiği takmak için 1 Aralık’ı beklememeli. Kış lastiğinde tarihten çok hava muhalefetleri göz önüne alınmalı. Öte yandan yalnızca ticari araçlar değil trafikteki tüm özel araçlar da kış lastiğine geçmeli” demişti. (Haber: Mehmet KESKİN)

 

 

Anahtar Kelimeler : KIŞ, LASTİĞİ, UYGULAMASI, BUGÜN, BAŞLIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız