HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2020 Perşembe Saat: 10:42

MADIMAK'I YAKAN ATEŞ, YÜREKLERİMİZDE HÂLÂ KORDUR

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, 27 yıl önce Sivas’ta meydana gelen ve 35 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayın yüreklerimizde hala kor olarak durduğunu söyledi. Sivas Katliamının Türkiye siyasi tarihinde bir utanç, mil
MADIMAK'I YAKAN ATEŞ, YÜREKLERİMİZDE HÂLÂ KORDUR

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, 27 yıl önce Sivas’ta meydana gelen ve 35 kişinin yanarak hayatını kaybettiği olayın yüreklerimizde hala kor olarak durduğunu söyledi.

Sivas Katliamının Türkiye siyasi tarihinde bir utanç, milletin bilincinde kapanmaz bir yara olarak yer ettiğini belirten Pala, şunları söyledi:

“"Hor baktık mı karıncaya

Kırdık mı kanadını serçenin

Ya nasıl kıyarız insana!"

dizelerini seslendirmişti Hasret Gültekin. 27 yıl önce bugün faşist güçlerin organize ettiği devasa bir linç kalabalığı Sivas'ta Madımak Otel'de O'nunla beraber 33 aydını ve 2 otel çalışanını yakarak "insana nasıl kıyıldığının", insana kıyanın nasıl insan olmadığının cevabını verdi.

Sivas Katliamı, Türkiye siyasi tarihinde bir utanç, milletin bilincinde kapanmaz bir yara olarak yer etti.

Madımak'ta kalan aydınlara karşı faşist güruhu organize edenler, günler öncesinden gazetelerde aydınları yobazlara hedef gösterenler, iftira atanlar, kolluk kuvveti olmalarından ötürü güvenliği sağlamakla yükümlü olmalarına rağmen olay yerine bilerek geç gidenler, tekbir getirerek benzin bidonu ve meşale taşıyan kalabalık kadar cana susamıştı. Madımak'ı dumana, Türkiye'yi yasa boğdular. 

Katliamın ardından başlatılan göstermelik yargı süreci, evrensel hukuk ilkeleri "insanlık suçları zaman aşımına uğrayamaz" demesine rağmen, AKP döneminde zamanaşımı kararıyla sonlandırıldı. Ne yazık ki bugün, 20 yıla yakındır iktidarı elinde tutan siyasal İslam, yakıt olarak Madımak'ı yakan benzini kullanmaktadır. Geçmişteki bu acı derslere rağmen bugün hala, farklı inanç grubundaki yurttaşlara, muhaliflere, laikliğin savunucularına tehditler yükseltilmekte ve hala ateşle oynanmaktadır Eğitim-İş olarak bu karanlık gayrettekilere sesleniyoruz: Ne ateşler yaktınız, ne canlara kıydınız, ne kanlar akıttınız; ancak bu toplum bölünmedi, yeri geldi bir bağlamanın acı sesinde beraber gözyaşı döktü. Çünkü bu ülke insanlarının ne yapsanız da yıkamayacağınız bir ortak çatısı vardır. Bu çatı, Atatürk'ün "kimsesizlerin kimsesi" dediği Cumhuriyet ve vatandır.

Ne yapsanız da Sivas'ta katledilen aydınlarımız asla ve asla unutulmayacaktır!”

Anahtar Kelimeler : MADIMAK'I, YAKAN, ATEŞ, YÜREKLERİMİZDE, HÂLÂ, KORDUR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız