HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Nisan 2024 Perşembe Saat: 15:14

"DOĞU KARADENİZ’İN İHRACAT ŞAMPİYONU TRABZON”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliğinde yaptığı konuşmasında, Trabzon’un ulaştırma altyapısına 147 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını açıklayarak, Trabzon’un Türkiye
"DOĞU KARADENİZ’İN İHRACAT ŞAMPİYONU TRABZON”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliğinde yaptığı konuşmasında, Trabzon’un ulaştırma altyapısına 147 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını açıklayarak, Trabzon’un Türkiye’nin en yaşanabilir kentler listesinde 10'uncu sırada olduğunu söyledi. 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehrin Trabzon olduğunu belirten Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem Türkiye’ye hem de Trabzon’a vefa borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Hafif Raylı Sistemi’ni hayata geçirecek protokolü imzaladık. Trabzon’umuza 31.9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi kazandıracağız.” diye konuştu.

 

Uraloğlu, “Şöyle bir etrafa bakınca gerçekten de ‘bize her yer Trabzon’ diyorum. Trabzonlular olarak adeta cennetten bir köşe olan Trabzon’umuzla gurur duyarız. Çünkü Trabzon’umuzun her yeri bir başka güzel; Haldizen, Karester, Şolma, Mavura, Kadırga, Sisdağı, Hıdırnebi, Beypınarı,  Sultanmurat gibi başı dumanlı yaylaları, Uzungöl, Aygır Gölü, Balıklı Göl, Altındere Vadisi Milli Parkı, Kayabaşı Tabiat Parkı, Çalköy Mağarası, Sera Gölü ve  Değirmendere gibi eşsiz doğa harikalarıyla Allahu Teala özene bezene yaratmış. Birçok vatandaşımızın, hatta başka ülkelerin resimlerde, televizyonlarda, mecmualarda gıptayla gördüğü manzaraları biz doyasıya yaşadık, yaşıyoruz hamdolsun. Ecdadımız tüm bu nimetleri inanç, ahlak ve maneviyat mayasıyla yoğurmuş, nevi şahsına münhasır bir kimliği günümüze kadar ulaştırmış, ne kadar şükretsek azdır.” dedi.

 

 “Trabzon, Doğu Karadenizin En Fazla İhracat Yapan Şehri"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem Türkiye’ye hem de Trabzon’a vefa borcunu, gönül borcunu ve hizmet borcunu en iyi şekilde ödemek için gayret ettiklerini vurgulayan Uraloğlu, “Bugün Trabzon, eski Trabzon değil. Trabzon’umuz Türkiye’nin en yaşanabilir kentler listesinde 10. sırada. 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir oldu.” şeklinde konuştu.

 

147 Milyar Liranın Üzerinde Yatırım Gerçekleştirdik”

 

Artık en kuzeyden en güneye, en doğudan en batıya ulaşılabilir, erişilebilir bir Türkiye ve Ulaşım altyapısı çok ama çok gelişmiş bir Trabzon olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Ulaşım, erişim diye bir dert yok artık. Son 22 yılda Trabzon’umuzun ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira üstünde yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’un 2003’e kadar sadece 56 kilometre bölünmüş yolu vardı biz 186 kilometre daha yaparak 242 kilometreye ulaştık. Karadeniz Sahil Yolunu tamamladık. Uzungöl Turizm Merkezi Yolu, Trabzon-Kireçhane Yolu Of-Çaykara Yolu ve Maçka-Karahava Arası Yolu gibi önemli karayolu projelerini hizmete verdik.  Karadeniz sahil yolundan tutun Tanjant yoluna birçok iş yaptık. Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Erzurum ve bütün Doğu-Güneydoğu’ya bağlayan 14,5 kilometre uzunluğunda Yeni Zigana Tüneli’ni çift tüplü olarak inşa ettik. Açıldığı günden bu yana Yeni Zigana Tünelimizden yaklaşık 2,5 milyon araç geçti.” ifadelerini kullandı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız