HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2020 Perşembe Saat: 10:45

ORDU’DA RAFTİNG HEYECANI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Melet Irmağında düzenlenen “Rafting  Parkuru İnceleme ve Rafting Sporu Tanıtım Etkinliği” programına katıldı. Ordu Valiliğ
ORDU’DA RAFTİNG HEYECANI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Melet Irmağında düzenlenen “Rafting  Parkuru İnceleme ve Rafting Sporu Tanıtım Etkinliği” programına katıldı.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Rafting Federasyonunun iş birliğinde, Altınordu İlçesi Hacılar mahallesi Melet Irmağında rafting denemesi yapıldı.

“Rafting  Parkuru İnceleme ve Rafting Sporu Tanıtım Etkinliği” programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muz ülkemizin en nadide köşelerinden bir tanesi. Deniziyle, yaylalarıyla, doğal güzellikleriyle, dereleriyle hakikaten birbirinden kıymetli güzelliklere sahip. Biz de bu güzelliklerin kıymetini bilerek gün yüzüne çıkması için Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Ordu ailesi olarak hep beraber el birliği ile çalışacağız” diye konuştu.

Dünya Rafting Şampiyonasının 2019 yılında  20 ülkeden 800 sporcunun katılımıyla Tunceli  Munzur’da yapıldığını hatırlatan  Vali Sonel, “Ordu’ İlimizinde  rafting yapılabilecek bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Ordu aynı zamanda bir spor şehri. Burada çok başarılı branşlar var, milli sporcularımızın da yetiştiği bir şehrimiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanımızın ve  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle Ordu’da rafting sporunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Hem turizm açısından, hem de istihdam açısından  bu akan ırmakların kenarlarına tesisler yaparak burada turizmi daha da canlandırmak, vatandaşlarımıza  iş ve aş sağlamak en büyük  dileğimiz” dedi.

Ordu’nun  her köşesinin en iyi şekilde değerlendirileceğinin altını çizen Vali Tuncay Sonel,  “Sizleri de bizleri izleyen yöre insanlarımızı da, dışarıdaki hemşerilerimizi de, misafirlerimizi de raftinge bekliyoruz. Gelsinler, Denizi, yaylaları, doğası ayrı güzel  olan Ordu’ya bekliyoruz.  Ordumuzun  bu güzelliklerini yaşasınlar. Parkurlarımızı yapacağız. Federasyon Başkanımız ve Milli Takım Oyuncularımız, teknik arkadaşlarımız burada. Bizim ırmaklarda çalışmalar yapılıyor. Ordu’nun dereleri türküsü var meşhur. Altyapıyı yaptıktan sonra  Federasyon Başkanımızın ve Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleriyle Ordu’da  neden  bir Türkiye şampiyonası olmasın? Niye uluslararası müsabakalar olmasın? Ordu altyapısı ile bunlara hazır hale gelmiş olacak” şeklinde konuştu.

“4 km’lik bir parkurda rafting yapılacağını söyleyen Vali Sonel, heyecan katılacak parkurlar oluşturulacak. Başkanımız ve teknik arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar” diyerek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı yaptığı konuşmada,”Çok önemli bir güne tanık oluyorsunuz. Sayın Valimiz Tuncay Sonel Ordu Valiliği görevine  atandıktan  sonra Türkiye Rafting Federasyonu olarak bize davette bulundu. Ordu’ya gelerek bölgede çalışmalarımızı yaptık ve bugün Ordu’muzdan Vira Bismillah diyerek raftinge başlayacağız. Hedefimiz rafting sporunun ve turizminin Ordu ilimizde de artık başlanıyor olmasıdır” dedi.

“Sayın Valimiz Tuncay Sonel,  raftingi çok iyi biliyor”diyen Fikret yardımcı,”Kendisi hem  Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesidir, hem de Tunceli Valiliği döneminde  Munzur’da  Sayın Valimizin evsahipliğinde dünya şampiyonası gerçekleştirilmiştir. Ordu’da sadece Melet Irmağı değil, Fatsa’da akan bir ırmağımız ile Turnasuyu nehrimiz var.Ayrıca,  birkaç alternatifimiz daha bulunuyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Sayın Valimizin de destekleriyle, katkılarıyla, çalışmalarıyla bu bölgede rafting sporu ve turizmini, uluslararası parkur noktasında elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Valisi Tuncay Sonel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan,Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adem Atik, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt, , İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başel, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve protokol üyeleri Rafting botlarıyla gösteri turu attı.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, RAFTİNG, HEYECANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız