HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2020 Cumartesi Saat: 09:55

EMEP: “BAROYA DOKUNMA!”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, baroların bölünmesi isteğini eleştirerek, “Barolar savunma hakkının güvencesidir, bölünmesine yönelik çıkarılmak istenen yasa geri çekilmelidir.” dedi.
EMEP: “BAROYA DOKUNMA!”

            Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, baroların bölünmesi isteğini eleştirerek, “Barolar savunma hakkının güvencesidir, bölünmesine yönelik çıkarılmak istenen yasa geri çekilmelidir.” dedi.

            Yargının bağımsızlığının yok edilme sürecine baroların bölünmesinin de eklenmeye çalışıldığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Baroların iç işleyişini ilgilendiren konunun yasa değişikliğiyle yapılmasının anti demokratik olduğunu bilmeyen yok. Barolardan bir tanesi bile görüşülen yasa tasarını savunmuyor. Hatta genel kurullarında ayrı liste çıkaran, birbirine benzemez anlayışlar kenetlenmiş aynı sesi çıkarıyor. Baroların bölünmesine karşı çıkıyorlar. İktidar bu sesi duymuyor, kendine yandaş barolar yaratmaya çalışıyor. Ayrıca bu yasa tasarısı, baronun bütünlüğünü bozan yandaş barolar yarattığı gibi siyasi, dini, mezhep, ayrımına göre yeni baroların oluşmasına neden olur ki bu hukuk sistemini tamamen alt üst eder ” diyerek tepki gösterdi.

            Avukatlar haklı

            Özellikle İlimiz Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz ve yönetim kurulunu kutlayan Poyraz, “İlimiz Barosu Başkanı Sayın Haluk Murat Poyraz’ı ve tüm üyeleri kutluyoruz. Kenetlenerek bir oldular. Başkanlar Ankara’da mücadele verirken tüm avukatların illerde bölünmeden destek olmaları takdiri hak ediyor. Tüm baro başkanları Ankara’da yasanın geri çekilmesi için direniyor. Haklı mücadelelerini destekliyoruz. Baro, insan hakları, hukuksuzluklar, ekoloji sorunları, kadına yönelik şiddet gibi birçok konularda savunma hakkının güvencesi oldu, olmaya da devam ediyor. Bu nedenle de yandaş barolar yaratılmak isteniyor.” dedi

            Susturamayacaklar

Poyraz açıklamasına devam ederek, “Baro bölündükten sonra sıra başka odalara gelecek. İktidar eleştiri gelen her yeri ya susturmaya çalışıyor ya da susturamadıklarını bölmek istiyor. Demokratik haklara saldırılıyor. Gün geçtikçe baskınını çeşitlendiriyor. Tüm baskılara, yasaklara karşın demokratik haklara sahip çıkma ve büyütme mücadelesi engellenemez. Baskı, iktidar gücünü kaybedenlerin yöntemidir. Şu an AKP iktidarı halk tepkisini baskıyla susturmaya çalışıyor ancak başaramayacak. Baroları bölmeye yönelik yasa görüşmeleri sonlandırıp, yasa tasarısı iptal edilmelidir.” dedi

           

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “BAROYA, DOKUNMA!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız