HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2020 Cuma Saat: 09:53

“BİRLİK BERABERLİĞİN SEMBOLÜ AHİLİKTİR”

Esnaf ve sanatkârın yüzyıllardır ahilik geleneğiyle ekonominin ve toplumsal hayatın omurgası olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Doğru ve dürüst ticaretin, üretmenin ve paylaşmanın adı, aynası olan ahilik, yü
“BİRLİK BERABERLİĞİN SEMBOLÜ AHİLİKTİR”

 Esnaf ve sanatkârın yüzyıllardır ahilik geleneğiyle ekonominin ve toplumsal hayatın omurgası olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Doğru ve dürüst ticaretin, üretmenin ve paylaşmanın adı, aynası olan ahilik, yüzyıllardır esnaf ve sanatkârımızda vücut bulmuştur. Hem ticari hem de toplumsal rolü büyük olan esnaf ve sanatkârımızın birlik ve beraberliğinin hiç bozulmamasını diliyor, Ahilik Haftası’nı gönülden kutluyorum” dedi.

-“KALBİNİ, KAPINI, ALNINI AÇIK TUT”

Ahi Evran’ın bilge ışığıyla esnaf ve sanatkarın ticarette ve toplumdaki önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, “13. Yüzyıldan beri süregelen, meslek ahlakı bilinciyle toplumun ve ekonominin omurgası olan ahilik kültürü daha yüzyıllarca birlik ve beraberliği bozulmadan devam edecektir. Ahi Evran’ın ‘kalbini, kapını, alnını açık tut’ sözünün ışığında esnaf ve sanatkarımız yemediğini yedirmez, giymeyeceğini satmaz, komşusu siftah etmediyse kendine gelen müşteriyi ona gönderir, sokakta kavgayı ayırmaya koşan ilk odur, yol bilmeyene adres tarif eden odur, veresiye defteriyle zorda olana yardım eden yine odur. Bu meslek ahlakı bilinciyle, sokağımızın ışığı, ekonomimizin can damarı, kardeşliğin ve cömertliğin aynası, ailesiyle nüfusun dörtte biri olan esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Hafta’sını kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum. Esnaf ve sanatkarımızın değerinin daha çok anlaşıldığı bu hafta ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde belirtti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız