HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2021 Cuma Saat: 09:52

BİLGİ EVLERİ AÇILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Altınordu Mimar Sinan, Fatsa Mehmet Akif ve Ünye Yunus Emre Bilgi Evleri 20 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretime başlıyor. 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verecek olan bilgi evlerinde kayıt
BİLGİ EVLERİ AÇILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, Altınordu Mimar Sinan, Fatsa Mehmet Akif ve Ünye Yunus Emre Bilgi Evleri 20 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretime başlıyor. 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verecek olan bilgi evlerinde kayıtlar başladı.

Türkiye’de, yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, okulları, sınıfları doldurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, okulların tam zamanlı faaliyete girmesiyle birlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi de Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki bilgi evlerini yeniden eğitim öğretime açmak için çalışma başlattı. Tüm Covit 19 tedbirlerinin eksiksiz uygulanacağı bilgi evlerinde kayıtlar başladı. Bugüne kadar 10 bin 892 öğrenciye kapılarını açan bilgi evleri, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 5,6,7, ve 8. Sınıf öğrencilerine ev sahipliği yapacak. Türkçe, Matematik, Fen, Bilgisayar ve İngilizce derslerinin işleneceği kurslar, tamamen ücretsiz hizmet verecek.

5,6,7 VE 8. SINIFLARA HİZMET VERECEK

Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi tüm tedbirlerin en üst seviyede tutulacağını söyleyen Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Mehmet Altun, “Eğitimin sürekliliği çocuklarımız için vazgeçilmez bir unsur, onların gelecekleri için önemli bir nokta. Biz de Bilgi Evlerimizi bu sorumluluğun farkında olarak sosyal mesafe, maske, temizlik kurallarına uygun olarak hazırlamış bulunmaktayız. 20 Eylül Pazartesi gününden itibaren 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik tam kapasite eğitim ve öğretime geçiyoruz” dedi.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Bilgi evlerinden faydalanmak isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiğini dile getiren Altun, “Tamamen ücretsiz olan kurslarımıza katılmak isteyen tüm öğrencilerimizi bilgi evlerine bekliyoruz. Bilgi evlerimizde, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları eksiksiz olarak uygulanacak. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını kurslarımıza gönderebilirler. Yeni eğitim öğretim dönemi öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : BİLGİ, EVLERİ, AÇILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız