HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Kasım 2021 Salı Saat: 15:06

ŞANLITÜRK: SEÇİMLER TAM ZAMANINDA YAPILACAK!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda seçim barajının Yüzde 7’ye ineceğini ve seçimlerinde 2023 Yılının Haziran ayında yapılacağını söyledi. Erken seçi
ŞANLITÜRK: SEÇİMLER TAM ZAMANINDA YAPILACAK!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda seçim barajının Yüzde 7’ye ineceğini ve seçimlerinde 2023 Yılının Haziran ayında yapılacağını söyledi.

Erken seçim tartışmalarına noktayı koyan Başkan Şanlıtürk, MHP’nin baraj sorunu olmadığını ve barajı yüzde yediye düşürdüklerini dile getirerek Akkoyun, Karakoyun 2023 Haziran ayında belli olacağı ve kozlarını da sandıkta paylaşacaklarını kaydetti.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şanlıtürk, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Öncelikle çok yoğun geçen bir kongre ve Kurultay takviminiz var idi. Süreç nasıl geçti? Bundan sonra hedef nedir?

Naci ŞANLITÜRK: Hoşbulduk Sayın Deliçakar. Evet biz MHP olarak sahadayız. 25 Eylülde toplantı yaptık. 9 Ekimde kurultayımız vardı. 10 Ekimde kadın kolları kurultayı oldu. Kasım ayında Edirne’den başlayan ve tüm illeri kapsayan gezilerde esnaf ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) gezilerinde bulunacağız.

Tabi biz göreve geldiğimiz süre içinde kongre döneminde olması nedeniyle bütün ilçeleri gezdik. vatandaşlarımıza hedeflerimizi anlatıyoruz. Vatandaşlarımız tabi ki iş talebinde bulunuyor ama bir iş beğenmeme anlayışı da var. Pandemi nedeniyle üretimde aksama oldu. Ama Türkiye’nin ihracatı arttı. Dünya dengeye oturunca her şey yerine oturacaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Türkiye pandemi sürecini nasıl yönetti size göre?

Naci ŞANLITÜRK: Sağlık sistemi gayet iyi kovid tedavisi tamamen ücretsiz. Aşılamada da iyiyiz. Sosyal yardımlar var. İş adamlarına destek, esnaflarımızın kredi borçları ertelendi hala da devam ediyor. Enflasyon siz kendi bölgenizde yetişen ürünleri yetiştirmezseniz en yakın yerden alırsanız bu malın nakliyesi yapılınca fiyat artar ama üretirsek pahalı olmaz. Çalışmak lazım. Bunlar bu şekilde çözülebilir ancak.

Tarım politikası Her şeyi devletten beklemek doğru değil pandemi her ülkeyi sarstı Karadeniz’de sel oldu orman yangınları oldu. Bu kadar felaketin üstesinden geldi. Sel felaketi sırasında devlet vatandaşın hep yanındaydı.

Şafak DELİÇAKAR: Türkiye’nin kalkınma hamleleri, yeni anayasa ve erken seçim söylentilerine neler söylemek istersiniz?

Naci ŞANLITÜRK: Türkiye tam bir kalkınma hamlesi içinde. 6 tane gemi ile doğalgaz arayan bir başka ülke yok. Türkiye’nin önü açık. 2023’te farklı bir Türkiye olacağız. Savunma sanayine harcanan paralar var. 3 milyar dolar ihracatımız var savunma sanayinde. Cumhur ittifakı bu ülkeyi bölgesinin lideri yapacak. 2023 e 100 maddelik bir yeni bir anayasa ile gireceğiz. Erken seçim söz konusu asla değildir.

Şafak DELİÇAKAR: Bir yandan dövizin artışı, diğer yandan hala düzene girmeyen fındık piyasası ve TMO’nun hamlesi, bu konularda neler düşünüyorsunuz?

Naci ŞANLITÜRK: Dolar artışı Euro bunun tek yolu çalışmak ve üretmektir. Fındıkla ilgili üretmekten vazgeçersek ürün azalır bir üretim kaybı olduğunu düşünüyorum. Ben hükümetin fındık politikasını beğeniyorum FKB’nin havlu atmasından sonra devlet TMO’yu devreye soktu. Fındığı da alıyor paralarını da ödüyor. Hükümetin seller, yangınlar içinde bunların üstesinden gelmesi çok büyük bir başarıdır ama tekelci firmanın ortadan kaldırılması gerekiyor.

Şafak DELİÇAKAR: MHP olarak Oy oranı konusunda ne durumdasınız? Baraj konusunda da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile bir anlaşma sağladığınız doğru mudur?

Naci ŞANLITÜRK: Evet Cumhur ittifakı çalışmasını yaptı. AK Parti ile yüzde yedi baraj konusunda anlaştı. Bizim herhangi bir baraj sorunumuz yok. Barajı yüzde yediye düşürdük ki Akkoyun, Karakoyun belli olacak. 2023 Haziran ayında kozlarımızı paylaşacağız. Bir kere şu çok iyi bilinmelidir ki, MHP’nin bugüne kadar hiçbir zaman baraj kaygısı olmamıştır. Olamaz da. MHP’nin kendine özgü bir tabanı var. Bu kez daha da güçlenen ve gücüne güç katan bir MHP var.

Bugünlerde bazı anket firmaları kafalarına göre yazıp çiziyorlar. Bu rakamlar gerçeği yansıtmayan rakamlardır. Oturdukları yerden kimin değirmenine su taşıdıklarını gayet iyi biliyoruz. Özellikle MHP’yi yüzde 10’nun altında gösterme gayretleri tamamen provokasyon çalışmalardır.

Ülkücü camia ve MHP’liler asla bu oyunlara ve tuzaklara kanmaz. Bu firmaların daha şimdiden HDP’yi de bir yerlere yamamaya çalıştıklarını biliyoruz. Ne demek efendim? Onlara göre seçimin kaderini HDP belirleyecekmiş. Öyle bir düzen yok. Yüce Türk Milleti bunlara sandıkta hak ettikleri cevabı kesinlikle verecektir. Türkiye artık eski Türkiye değil. Bunu kafalarına iyice yer etsinler.

Şafak DELİÇAKAR: Bu aralar çok dillendiriliyor. Saadet partisi göz mü kırpıyor cumhur ittifakına? Kanaatiniz nedir?

Naci ŞANLITÜRK: AK Partininde, Saadet Partisinin de temelleri milli görüşten geliyor. Saadet partisi hala millet ittifakı ile birleşip görüş bildirirse, Merhum Necmettin Erbakan hocamızın kemikleri sızlar. Bu mesele millet meselesidir. Saadet partisi seçmeni de millet ittifakına oy atmaz.

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak göreve başladığınızda stratejik hedefler belirlediğinizi biliyoruz. Başta MHP seçmeni olmak üzere vatandaşlara çağrınız nedir?

Naci ŞANLITÜRK: Vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyoruz. 5 tane stratejik hedefimizi milletinize anlayana kadar anlatacağız. Ben il başkanı olduğumda yapmak istediklerim benim ilk görevim MHP’li vatandaşları MHP çatısı altında toplamak, Cumhur ittifakı paydaşımız AK Parti ile birlikte güçlü gözükmek, kimseyi ötekileştirmemek, bu milleti bir arada tutacağız, bizim hedefimiz budur.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şanlıtürk, yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, bundan sonra ki süreçte de çalışmalarınızda ve faaliyetlerinizde başarılar diliyorum.

Naci ŞANLITÜRK: Sayın Deliçakar, bende şahsım ve partim adına bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, SEÇİMLER, TAM, ZAMANINDA, YAPILACAK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız