HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2022 Pazar Saat: 14:26

TÖREN: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

  Cumartesi sabah saatlerinde meydana gelen heyelan sonucu 3 evin göçük altında kaldığı Güzelyalıköy Mahallesine giderek incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Altınordu Belediyesi olarak, devletimizin tüm kur
TÖREN: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

 

Cumartesi sabah saatlerinde meydana gelen heyelan sonucu 3 evin göçük altında kaldığı Güzelyalıköy Mahallesine giderek incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Altınordu Belediyesi olarak, devletimizin tüm kurumları ile birlikte yaşanan afetin etkilerini azaltmak için üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

Uzun süren aşırı yağışlar ve karın erimesiyle birlikte toprak hareketliliğinin arttığı bölgede çeşitli noktalarda toprak kaymaları ve göçükler meydana geldi. Güzelyalıköy Mahallesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen heyelanda Mahalcık sokakta bulunan 5 evden 3’ü tamamen toprak altında kalırken heyelandan zarar gören 1 evin ise riskli durumu devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma olmazken, heyelan bölgesinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Heyelan haberini alır almaz mahalleye giderek vatandaşlar ile görüşen Başkan Tören, devletin tüm yaraları saracak güç ve kudrette olduğunu, Altınordu Belediyesi olarak kendilerini bu zor süreçte asla yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

 BAŞKAN TÖREN, “CAN KAYBI YAŞANMAMIŞ OLMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ”

         Yaşanan afet ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Başkan Tören, “Altınordu ilçemiz Güzelyalıköy Mahallesi Mahalcık sokakta sabah 08.00 sıralarında son günlerde yağan aşırı kar erimesine bağlı olarak yaşanan toprak kayması sonucu, sokağımızda ikamet eden 5 vatandaşımızın 4’ünün evinin göçük altına kaldığına şahit olduk. Çok şükür cana bir halel gelmemiş, ancak evlerimiz heyelan neticesinde toprak altına kalmış. Can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir, Allah beterinden saklasın. An itibariyle ilgili kurumlarımızın yetkilileri burada, devletimiz bütün kurumları ile burada. Mahallelimiz ve yetkililerimiz ile birlikte mevcut alanı gezdik. Allah beterinden korusun” dedi.

 “TOPRAK HAREKETLİLİĞİ DEVAM ETMEKTE”

         Başkan Tören, teknik heyetten aldıkları bilgiye göre toprak hareketliliğinin halen devam ettiğini ifade ederek, “mevcut toprak kayması sonrası elektrik kontağından çıkan yangın ve yıkımlar sebebiyle büyük hasar oluştu. Gerekli tedbirler alınmış ve bundan sonraki süreçte tahliye ve diğer tedbirlerle birlikte burada hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için önlemlerimiz alınacaktır. Altınordu Belediyesi olarak, valiliğimiz bünyesindeki ilgili kurumlarımız, Ordu Büyükşehir Belediyesi, UMKE, itfaiye ekiplerimiz ve diğer birimlerle birlikte bu afetin etkilerini azaltmak için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.

Kar yağışlarından sonra sadece bu bölgede değil bölgenin topografyasından kaynaklı ciddi manada muhtelif noktalarda da benzer heyelanların ihbarlarını alıyoruz. İhbar aldığımız her yere müdahale ederek olası can kaybı veya mal kaybıyla ilgili önleyici tedbirler almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 “VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

         Vatandaşların yalnız olmadıklarını ve gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Başkan Tören, “Bu sabah yaşanan bu elim durum sebebiyle etkilenen vatandaşlarımıza mahallemize ve Altınordu’muza geçmiş olsun diliyorum. Devletimiz, belediyemiz ilgili kurumlarımız valiliğimiz kaymakamlığımız muhtarımız ve diğer kurum ve kuruluş temsilcilerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanındayız. Büyük geçmiş olsun diliyorum, yaraları birlikte saracağız” açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : TÖREN:, YARALARI, BİRLİKTE, SARACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız