HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2022 Cuma Saat: 11:55

AKKUŞ’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLİYOR

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İlimizde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, artarak devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında;
AKKUŞ’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERİLİYOR

 

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İlimizde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, artarak devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında; Akkuş İlçemizde Argan Yerel Eylem Grubu Derneğinin talebi üzerine  Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Akkuş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlenmektedir.

 

Ordu İl Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından verilmeye devam eden eğitimde kursiyerlere; İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmektedir.  Teorik eğitimin yanısıra, istiridye mantarı  üretiminde kompost hazırlığı ile kütükte ve bitkisel atıklarda mantar miseli ekimi konusunda uygulamalı olarak verilmekte olan eğitime Akkuş İlçesinden katılan kursiyerler yoğun ilgi göstermektedirler. İlimizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle sürdürülmektedir.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız