HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Şubat 2017 Çarşamba Saat: 09:06

“BİZİM AİLEDE FUTBOL BİR TUTKUDUR”

Uzun yıllar futbol oynayan ancak sakatlığı nedeni ile futbolu bırakmak zorunda kalan ve şu an İzmir 1. Amatör Kümede Ulukent Spor Kulübü’nün antrenörlüğünü yapan Ordu’nun yetiştirdiği değerlerden Volkan Aktaş Haftanın Röportajı
“BİZİM AİLEDE FUTBOL BİR TUTKUDUR”

Uzun yıllar futbol oynayan ancak sakatlığı nedeni ile futbolu bırakmak zorunda kalan ve şu an İzmir 1. Amatör Kümede Ulukent Spor Kulübü’nün antrenörlüğünü yapan Ordu’nun yetiştirdiği değerlerden Volkan Aktaş Haftanın Röportajında gazetemiz yazarı Berkant Doğan’ın sorularını yanıtladı.

12- 13 yaşındaki genç sporculara tavsiyelerde bulunan Aktaş,  “Ben ilerde futbolcu olacağım” yerine “ben ileride karakterli bir futbolcu olacağım” demeli dedi. Aktaş, spora başlayan gençlerin ilk başta karakter olarak kendini geliştirip sonra futbolculuğa emin adımlarla ilerlemesini de tavsiye etti.

İşte Volkan Aktaş ile yapılan röportaj:

Berkant DOĞAN: Futbola nasıl, nerde başladınız. Sizi kim teşvik etti?..

VOLKAN AKTAŞ: Bizim ailede futbol bir tutkudur. Benim babam eski Karadağspor’lu Cemil Aktaş’tır. Abim ise,Ordunun efsane takımı olan Ordu PTT sporlu, Köy Hizmetlerispor’lu, Polisgücü’nde gol kralı olmuş Hakan Aktaş’tır. Yani bizde futbol babadan oğula geçen bir tutkudur.Futbola ilk 1993 yılında Zafer Öztürk hocamın çalıştırdığı Ordu Belediyespor alt yapısıyla başladım ve bir sezon sonra Orduspor 11 yaş grubuna transfer oldum.

Berkant DOĞAN: Futbolda neleri hedeflemiştin. Hedefine ulaşabildinizmi?..

VOLKAN AKTAŞ: Ben Orduspor’un tüm kategorilerinde oynadım ve hepsinde gol kralı oldum.. U 15- U17 ve PAF takımı. Tek hayalim Orduspor A takımı formasını giymekti.Ama sadece Karadeniz TSYD kupasında giymek nasip oldu. bir başka hayalim ise Ay Yıldızlı formayı giyebilmekti.17 yaşımdayken U 17 Milli takım kampına çağrılmıştım.Pele Erol abimin çok büyük desteği olmuştu. Ama şanssız bir şekilde kamp iptal olmuştu ve gidememiştim.

Orduspor’da forma şansı bulamayınca sırasıyla Keçiörengücü ve Artvin Hopaspor profesyonel takımlarında oynadım.Bu iki takımda hep 18 kişilik kadrolarda yer aldım. Hiç oynama fırsatı bulamadım.Bunda benimde eksikliklerim vardı. Kabul ediyorum. Ama lobi çok önemli. Bir profesyonel takıma transfer oluyorsanız mutlaka o takıma güçlü gideceksiniz ya da arkanızda güç olacak. Sonra Turhalspor’a transfer oldum. Amatöre dönüş yaptım. Turhalspor’la il şampiyonu olarak şimdiki statüye göre BAL ligine çıktık. Buradaki şanssızlığım ise iç yan bağlarımın kopması olmuştu..Sonuçta profesyonel anlamda futbolu bıraktım..

Sonrasında ise vatani görevimi yaptım. İstanbul’da memur olarak görev yaptığım süre içerisinde İstanbul’da Amatör takımlarda şampiyonluklar yaşadım..Ama hayallerimdeki profesyonel takımlarda oynama hedefime ne yazıkki ulaşamadım. Bunun en büyük nedeni şansızlıklardı.

Berkant DOĞAN: Türk futbolunu nasıl buluyorsunuz?..

VOLKAN AKTAŞ: Türk futbolunda zamanında iyi futbolcuydu, futbolu bıraktıktan sonrada iyi bir hoca olabilir mantığını bitiremedikçe Türk futbolunun ileriye gidemeyeceğini asla düşünmüyorum. Adam futbolu bırakır bırakmaz hoopp oynadığı kulübün alt yapısına hoca oluyor.Ya kardeşim alt yapı hocası demek bildiğiniz ilk okul öğretmeni demek. Alt yapı sporcusu ilkokul öğrencisi demek.Şimdi siz hocalık olarak hiçbir tecrübeniz yokken altyapı sporcusuna tabiri caizse alfabeyi okuma yazmayı öğretiyorsun.Sonuç olarak eksikler ordusuyla gelişmeye çalışan nesiller ortaya çıkıyor.Alt yapı bambaşka bir olay.Üst yapı zihniyetiyle alt yapı hocalığı olmaz.Diyebilirsinizki, şu anki hocaların çoğu eski topçu..Üst yapılarda hocalık yapabilir..Sonuçta daha yeni bırakmış futbolu ve o kategoriyi ve tabiî ki hocalık yeteneği denen bir gerçek var.Olmazsa olmaz bir durum bu.Günümüzde buna en keskin örnek Sergen Yalçın’dır.

Berkant DOĞAN:  Genç futbolculara neler tavsiye edersiniz?..

VOLKAN AKTAŞ:Genç futbolculara bir tane değil birçok tavsiyem var.İster amatör takımın futbolcusu olsun, ister profesyonel takımın alt yapı futbolcusu olsun eğitim ve okul her zaman birinci sırada olmalı..Kesinlikle okulu asıp idmana kaçma durumu olmamalı.Eğitim hiçbir zaman bırakılmamalıdır.. 12- 13 yaşındaki sporcu kardeşim “ben ilerde futbolcu olacağım” yerine “ben ileride karakterli bir futbolcu olacağım” demeli.İlk başta karakter olarak kendini geliştirip sonra futbolculuğa emin adımlarla ilerlemelidir.Karakterli futbolcu olmak paha biçilemez çünkü.Yetenek gelip geçicidir..Ama karakter bakidir. Tabiki muazzam bir şekilde çalışmalılar. Sadece kulüp idmanı yeterli olmuyor. Ekstra bireysel idmanlar yapmalı.Antrenman sonrası iyi bir şekilde dinlenilmeli. Beslenmesine çok dikkat etmeli. Kendilerine küçük yaşlarda büyük hedefler koysunlar. Sınırları zorlasınlar. Hayallerinde zirve yapsınlar.

Berkant DOĞAN:  Bundan sonraki süreçte hedefleriniz nelerdir?

VOLKAN AKTAŞ: Bundan sonraki hedefim yaşadığım tecrübeleri ve birikimleri çalıştırdığım sporculara aşılamak.Yani kariyerime antrenör olarak devam etmek.

Anahtar Kelimeler : “BİZİM, AİLEDE, FUTBOL, BİR, TUTKUDUR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız