HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2017 Pazar Saat: 10:41

KEMAL YILMAZ, GENÇ ÇİFTÇİLERİ ZİYARET EDİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu’da 216 genç çiftçi desteklendi Desteklemeler kapsamında 29 genç çiftçiye her bir işletmeye 40ar adet olmak üzere toplam 1
KEMAL YILMAZ, GENÇ ÇİFTÇİLERİ ZİYARET EDİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Ordu’da 216 genç çiftçi desteklendi Desteklemeler kapsamında 29 genç çiftçiye her bir işletmeye 40'ar adet olmak üzere toplam 1160 arılı kovan ve ekipmanı teslim edildi.

Bu kapsamda arılı kovan ve ekipmanlarını alarak desteklemeden yararlanan Altınordu ilçesi ışıklı mahallesinde ikamet eden Genç Kadın Çiftçi Serpil Külünk'e İl Müdürü Kemal Yılmaz bir gerçekleştirdi.

İl Müdürüm Yılmaz burada bir açıklama yaparak: "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimiz tarımını daha üst seviyelere çıkarmak adına birçok projeye imza atıyoruz. Bu projeler gerek Bakanlığımızın gerekse yerel kaynakların desteklediği projelerdir. Bakanlığımızın uygulamaya koymuş olduğu Genç Çiftçi Projesi ile de bu desteğimiz sürmektedir. İlimizde Genç Çiftçi projesinden faydalanan 216 Genç Çiftçimiz bulunmaktadır. Projeye başvuruda bulunan ve şartları uygun olan çiftçilerimiz arasından seçim yaparken kadın çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yaparak onların tarımda daha etkin bir biçimde yer almalarını sağladık.

Bu kapsamda ilimizde 141 kadın çiftçimiz projeden yararlanmıştır. Bugün burada bu projeden faydalanarak 40 adet arılı kovan desteği alan yetiştiricimizi ziyaret ettik. Kendisi ev hanımıyken böyle bir projeye başvurmak suretiyle iş sahibi oldu. Bizler bu işin başlangıcı olduk bundan sonraki süreçte inşallah kendisi bu kovanların sayısını artırmak suretiyle belki de büyük bir işletmenin sahibi olacaktır." dedi.

Genç Çiftçi Serpil Külünk de; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Genç Çiftçi Projesi yürütüldüğü duydum ve aile bütçeme katkı sağlamak amacıyla projeye başvuruda bulundum. Şartlarımın uygun olması neticesinde başvurum onaylandı ve 40 adet arılı kovan desteği aldım. Arıcılık normalde erkek işi gibi görünmektedir. Ancak arı fobim olmasına rağmen bu işi kadınların da başarabileceğini göstermek istedim. Şu anda bu işin başındayım ve daha da ilerlemek istiyorum. Arıcılığın püf noktalarını öğrenmek ve eksiklerimi gidermek için İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurslara katılıyor ve teknik destek alıyorum. Projeden dolayı Bakanlığımıza teşekkür ediyor, İl Müdürümüzün de buraya gelerek bizleri ziyaret etmesinden dolayı son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum." dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : KEMAL, YILMAZ, GENÇ, ÇİFTÇİLERİ, ZİYARET, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız