HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 13:08

ŞEYHOĞLU: 23 NİSAN, ŞAN VE ŞEREF PAYEMİZDİR

Türk Eğitim-Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, TBMM’nin 104. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Şeyhoğlu, mesajında; “Varlığını Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtar
ŞEYHOĞLU: 23 NİSAN, ŞAN VE ŞEREF PAYEMİZDİR

Türk Eğitim-Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, TBMM’nin 104. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Şeyhoğlu, mesajında; “Varlığını Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaya adayan, istiklalden istikbale uzanan sürecin mihenk taşını döşeyen, âli bir gelecek için benzersiz bir mücadelenin bahadırlığını yapan yüce Türk milletinin en mukaddes değerlerinden biri olan şan ve şeref payemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü kutlu olsun!” dedi.

Başkan Şeyhoğlu, devamda ise; “Milli hâkimiyetin sembolü TBMM, halkın kendini yönetme kabiliyetinin tezahürüdür. Bu yönüyle tarihimizde müstesna bir yere sahip olan Gazi Meclis, mümtaz şahsiyetlerin yönetiminde hem Türk milletine esareti reva görenlerin ricat etmesini sağlarken, hem de egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletinde olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

24 Temmuz 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “kurucu antlaşması” olan Lozan Barış Antlaşmasının imzalanması, ardından Büyük Atatürk tarafından Cumhuriyetin ilanı, iktisadi, eğitim, bilim, kültür, sağlık ve daha birçok alanda sayısız kalkınma hamleleri yapılması, çağdaş devlet gayesi ile çalışmaların yürütülmesi de milletimizi tarihte kıymeti yüksek bir konuma taşımıştır. Bu noktada bir kez daha Gazi Meclisimize şükranlarımızı sunuyoruz.

23 Nisan, Cumhuriyetimize karılan harçtır. 23 Nisan, millet egemenliğinin üstünde hiç kimse ya da hiçbir gücün olmadığının milli belgesidir. 23 Nisan, tam bağımsız Türkiye ülküsü etrafında kenetlenmiş milletimizin üzerinde parlayan zühre yıldızıdır.

Millî tarihimizin dönemeci olan TBMM’nin açılış gününün ikinci yılında “Milli Bayram Addine Dair Kanun” ile 23 Nisan, ilk milli bayramımız olmuştur. 23 Nisan, yetim ve öksüz çocuklar için yardım toplayan Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin teklifi ve Ulu Önder Atatürk’ün himayesinde 1927 yılından itibaren de Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır.

Çocukları geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığı olarak gören, çocuk sorunlarını ihmal etmeyen, Himaye-i Etfal Cemiyeti’ne her daim destek veren Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan etmesi çok anlamlıdır. Kurtuluş Savaşı’ndaki çok sayıda yetim ve öksüz çocuğun mutlu edilmesi amacı da taşıyan bu bayram filhakika milletimizin en kutsal değerlerindendir.

İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını idrak ederken; 23 Nisan; çocuklarımızın doyasıya oynayabildiği, çocukluklarını yaşayabildiği, haklarının güvence altına alındığı bir bayram olmalıdır. Bu noktada çocuklarımız kendilerini güvende hissetmeli, eşit şekilde eğitim ve sağlık hakkından yararlanmalı, her türlü şiddet ve istismardan uzak tutulmalı, korunmalı, kollanmalı ve onların beslenme, barınma, giyinme gibi temel ihtiyaçları karşılamalıdır. Aksi takdirde çocukluklarında açılan her yara, çocukluklarına vurulan her ket geleceğimizi de örseleyecektir.

Şehitlerimizin emaneti çocuklarımız da bu özel günün en kıymetlilerindendir. Bu cennet vatanın tek karış toprağına zarar gelmemesi için canını hiçe sayan şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkmak, başta eğitim, sağlık olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak boynumuzun borcudur.

Bu minvalde Gazi Meclisimizin 104’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; başta enginlere sığmayan dehaya, öngörüye, yüksek karaktere ve paha biçilemez ferasete sahip bir asker ve devlet adamı olan Türk Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakların vatan yapılması, ebedi Türk varlığı için mücadele eden kahraman, fedakâr, cesaret timsali şehitlerimizi rahmet, minnet ve Fatihalarla anıyoruz” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, 23, NİSAN, ŞAN, VE, ŞEREF, PAYEMİZDİR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız