HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 15:35

TBMM’DE FINDIK VE KOKARCA TOPLANTISI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, fındığın geleceğini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Milletvekili Naci Şanlıtürk Türkiye Büyük Millet Meclisi
TBMM’DE FINDIK VE KOKARCA TOPLANTISI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, fındığın geleceğini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Milletvekili Naci Şanlıtürk Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de Fındık Çalışma Grubu ile bir araya gelerek başta fındık olmak üzere kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele konusunda istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Milletvekili Şanlıtürk, konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ''yeşil altın'' diye tabir edilen ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan fındık için, ürünümüzü üreten şehirlerimizin vekilleriyle kurduğumuz ''Fındık Çalışma Grubu'' ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk.

Alınan kararların ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

“KOKARCA ZARARLISI İLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Özellikle şehrimizin en önemli girdi kalemleri listesinde birinci sırada yer alan "fındık" için üreticilerimizin lehine olan her kararı hayata geçirmeye, ürünümüzün her yıl daha değerli hale gelmesi için kararlılıkla çalışmaya ve fındığımızın geleceğini tehdit eden kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”

Ordu’yu adeta istila eden kahverengi kokarca ile ilgili mücadelede Ordu Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir belediyesinin gayretleri ile aralık ayından bu yana etkin bir kışlak İlaçlaması yapıldığını anımsatan Milletvekili Şentürk, bundan sonra da Tarım Bakanlığı ve ihracatçıların vereceği ilaç desteği ile ziraat odaları ve muhtarlar deneğinin organize edeceği gönüllü çiftçilerin de katılımıyla ilaçlama seferberliğinin başlatılması gerektiği ifade etti.

“TARIM BAKANLIĞINDAN İLAÇ DESTEĞİ TALEP EDİYORUZ”

Fındık kurdu zararlısına etki eden ilaçlar kahverengi kokorcaya da etki ettiğini kaydeden Milletvekili Şanlıtürk, “Mayıs, haziran ve temmuz aylarında yapılacak üç tur ilaçlama ile bu zararlının etkisinin en aza indirileceğine inanıyor. Tarım Bakanlığından ilaç desteği talep ediyoruz.

Ordu’da verilen mücadelenin başarıya ulaşması bu zararının popülasyonunu en aza indirecek ve diğer bölgelere de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bu arada yoğun ve tempolu bir şekilde Mecliste ki çalışmalarını aralıksız sürdüren Milletvekili Şanlıtürk, Ordu içinde, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ile Gazi Meclisimizde bir araya gelerek şehir hakkında istişarelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler : TBMM’DE, FINDIK, VE, KOKARCA, TOPLANTISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız