HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Mayıs 2024 Salı Saat: 15:55

KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kırsal mahallelerin sorunlarının daha hızlı çözüme kavuşturulması için düğmeye bastı. Başkan Tepe, belediye bünyesinde ‘Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması için Altınordu Belediye Me
KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kırsal mahallelerin sorunlarının daha hızlı çözüme kavuşturulması için düğmeye bastı. Başkan Tepe, belediye bünyesinde ‘Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması için Altınordu Belediye Meclisi’nden yetki aldı. Mayıs ayı içerisinde kurulmaya başlayacak olan müdürlük ile kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, sorunlarını kolaylıkla belediyeye iletebilecek.

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim vaatlerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. İlk olarak milli bayramları kırsal mahallerde de kutlama sözünü yerine getiren Başkan Tepe, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara verdiği ikinci vaadi için de düğmeye bastı. Başkan Tepe, seçim çalışmaları sırasında verdiği belediye bünyesinde ‘Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması vaadi için çalışma başlattı. Altınordu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme getirilen proje için Başkan Tepe, meclisten yetki aldı. Mayıs ayı içerisinde başlayacak olan kurulum çalışmalarının tamamlanmasının ardından kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması sağlanacak. 

 

MECLİSTEN YETKİ VERİLDİ

Başkan Ulaş Tepe, belediye bünyesinde kurulacak olan müdürlük ile kırsal mahallelerdeki sorunların ortadan kaldırılması için büyük bir adım atılmış olduğunu söyledi. Kırsal mahallelerin de daha modern görünüme kavuşması için hizmet seferberliğinin sürdürüleceğini belirten Tepe, “İlçemize ait 92 mahallemiz bulunuyor. Bunlardan 22’si merkez mahallemiz, 70’i ise kırsal mahallelerden oluşuyor. Merkez mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın belediyeye ulaşması kolay gibi görünüyor ancak kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın belediyeye ulaşmaları daha zor oluyor. Seçim çalışmalarımızda bunu bire bir yaşadık ve gördük. Kırsal mahallerimizde çözüme kavuşturulması gereken sorunlar bir yumak haline gelmiş. Vatandaşımız sorununu belediyeye iletmiş fakat muhatap bulamamış. Biz de özellikle kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmemek için belediye bünyemizde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurulması yönünde bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmalarımızı tamamladık. Projemizi, Altınordu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme getirerek, meclis üyelerimizden yetki aldık. Bir an önce birimimizi yapılandırarak; araç, ekip ve ekipman kurulumunu da sağlayarak kırsal mahallelerimize etkin ve verimli bir hizmet dönemini başlatmış olacağız” dedi.

 

‘BİZ KIRSALI İKİNCİ PLANA ATAN BİR BELEDİYE OLMAYACAĞIZ’

Sadece şehrin merkezini değil, kırsal mahalleri de geliştirerek büyük bir Altınordu olma amacında olduklarını kaydeden Tepe, “Seçim sürecinde sözümüz vardı. Bu sözümü tutmuş olduk. Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız yaşadıkları sorunlara artık bu müdürlüğümüz aracılığı ile hızlı bir şekilde çözüm bulabilecek. Artık, ‘belediyeye gittik ama muhatap bulamadık’ devrini ortadan kaldırıyoruz. Özellikle 70 mahallemizde yaşayan hemşerilerimizin sorunsuz bir yaşam sürmeleri için gayret sarf edeceğiz. Biz kırsal mahallelere yapılacak olan yatırımların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz kırsalı ikinci plana atan bir belediye olmayacağız. Bizim amacımız sadece şehrin merkezini geliştirmek değil. Kırsal mahallelerimizi de geliştirerek birlikte büyük bir Altınordu olma amacındayız. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarımızda da kırsal mahallelerimizi göz önünde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, hayata geçirdiğimiz, geçireceğimiz tüm çalışmalarımız ile Altınordu’muzun daha geniş bir vizyona ulaşmasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

Başkan Tepe, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün şimdiden Altınordulu vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : KIRSAL, HİZMETLER, MÜDÜRLÜĞÜ, KURULUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız