HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Mayıs 2024 Pazar Saat: 12:02

MİLLİ MÜCADELEDE 105. YIL GURURU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ordu’da coşkuyla kutlandı.   Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsuna çıkışının 105. yıl dönümü Ordu’da düzenl
MİLLİ MÜCADELEDE 105. YIL GURURU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ordu’da coşkuyla kutlandı.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Ordu Valiliğince hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yıl dönümü kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Çelenk sunma töreni sonrası Atatürk Anıtı’nın önündeki alanda yapılan kutlama programına, Vali Muammer Erol, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ordu İdare Mahkemesi Başkanı Tayfur Sami Atılgan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Hacı Mehmet Kara, Turgay Ergin, Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Askerlik Şube Başkanı Personel Astsubay Kıdemli Başçavuş Gökhan Çiçek, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı. 

 

Genç, konuşmasına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anarak başladı. 

 

Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizen Genç, “Ecdadın; Vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ parolası ile tarih sahnesine çıkan Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başararak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

 

Anadolu’da bin yıldır canıyla kanıyla mücadele veren ve varlığını sürdüren tek bir millet vardır o da Türk Milletidir. Tarihin en şerefli milletinin mirasıdır aziz vatanımız. Şehitlerimizin kutsal emanetidir. Bu emaneti son nefesimize kadar muhafaza ederek, gençlerimizle yarınlara taşıyacağız” dedi.

 

Konuşmanın ardından Ordu Gençlik Merkezi üyeleri Derya Nur Çomoğlu “Ben Anadoluyum”, Furkan İmdat ise “Sakarya Türküsü” şiirlerini seslendirdi.

 

Kutlama programı, halk oyunları, güreş, judo ve jimnastik gösterileri ile devam etti.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, saat 20.15’de Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’ndan başlayan ve İlkadım Anıtı’nda son bulan Gençlik Yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

 

Anahtar Kelimeler : MİLLİ, MÜCADELEDE, 105., YIL, GURURU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız