HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Eylül 2017 Perşembe Saat: 08:37

BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ İVME

AB tarafından finanse edilen GATE projesi kapsamında Ordu ve Giresunda 28 kadın kendi işini kurdu,  kadına istihdam edilmek üzere mesleki eğitim verildi  
BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ İVME

AB tarafından finanse edilen GATE projesi kapsamında Ordu ve Giresun'da 28 kadın kendi işini kurdu,  kadına istihdam edilmek üzere mesleki eğitim verildi  

 Ordu –  AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Eğitim ve Girişimcilik Hareketi” projesininnun kapanış töreni AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber, Hollanda Maslahatgüzarı Erik Weststrate, Finlandiya Misyon Başkan Yardımcısı Jussi Soini, Almanya Büyükelçiliği Başkatibi Ute Gohla'nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcileri ile yerel paydaşların katılımıyla gerçekleşti.

 Ordu ve Giresun illerinin ekonomilerine önemli ivme kazandıran, Avrupa Birliği finansmanlı "GATE - Hazır Giyim Sektöründe Kadınlara Yönelik Eğitim ve Girişimcilik Hareketi" projesi sona erdi. Proje kapsamında 430'u aşkın kadına girişimcilik eğitimleri verilmiş ve 80 kadın iş kurmaya yönelik koçluk ve rehberlik hizmetinden  yararlanmıştır. Bugüne kadar 28 kadın kendi işini kurmuş olup, bir çoğunun da yakın zamanda kurması beklenmektedir.    

 Bunların yanı sıra 300 kadın, bölgedeki firmalarda istihdam edilmek üzere, hazır giyim alanında mesleki eğitimleri başarıyla tamamlamıştır. 400 kadın, iş arama ve çalışma hayatı becerileri için rehberlik ve kariyer danışmanlığı  almıştır.

 GATE projesi ayrıca, beşeri sermayenin ve hazır giyim sektörünün geliştirilmesi amacıyla bölgede bir iş ağı stratejisinin geliştirilmesine katkı sağlamıştır.  

 Projenin kapanış töreninde Büyükelçi Berger şu açıklamayı yaptı: "Avrupa Birliği, bölgelerin ve şehirlerin, daimi ekonomik büyüme ve herkes için kaliteli yaşam sağlamak amacıyla potansiyellerini tam olarak gerçekleştirmeleri için çaba sarf etmektedir. Kadınların işgücü piyasasına katılımını arttırmaya odaklanan GATE Projesi de işte bu yaklaşımı yansıtmaktadır. Projeden faydalanan tüm kadınların istihdam edilmesini ya da ekonomik sürdürülebilirliği olan  işlerini kurmalarını ümit ediyoruz."

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından uygulanan AB‘nin 2,5 milyon Avro katkı sağladığı proje, işsiz kadınlar ile özellikle fındık sektöründe  ücretsiz aile işçisi olarak çalışan kadınların, mesleki ve girişimcilik becerilerini geliştirmiştir. Eğitim tesisleri tam donanımlı hale getirilmiştir. Proje, Ocak 2016-Eylül 2017 tarihleri arasında uygulanmıştır.

 

Anahtar Kelimeler : BÖLGE, EKONOMİSİNE, ÖNEMLİ, İVME

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız