HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Aralık 2017 Cumartesi Saat: 09:55

“OKUL, SADECE BİLGİNİN VERİLDİĞİ YER DEĞİLDİR”

Çeşitli temas, ziyaretler ve açılışlarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Okul Aile Birliği Temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.
“OKUL, SADECE BİLGİNİN VERİLDİĞİ YER DEĞİLDİR”

Çeşitli temas, ziyaretler ve açılışlarda bulunmak  üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Okul Aile Birliği Temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.

Altınordu, Gülyalı, Perşembe, Kabadüz, Ulubey, Gürgentepe, Mesudiye ve Gölköy ilçelerindeki okul aile birliği yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Daha önce de Ordu’da birkaç okul aile birliği toplantısı yaptık. Benim açımdan da son derece verimli oldu. Şimdiye kadar çok yapılmamış formatta olan bir toplantı. Böylece devlet olarak bizim en önemli sorumluluk alanlarımızdan birisi olan eğitim alanındaki eksikliklerimizi, kusurlarımızı, varsa noksanlıklarımız bunların ortaya konulması ve bunların özellikle öğrencilerini okullarımıza teslim etmiş olan siz değerli velililerimizle, değerli okul aile birliği yöneticileriyle tartışılması için güzel bir zemin oluşturuyor. Bu zeminin oluşmasında katkısı olan sayın valimize, il milli eğitim müdürümüze yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

2015-2016-2017 yıllarında Ordu’da eğitim alanında 241 milyon TL’lık yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Kurtulmuş, “Son iki yılda Ordu’da 658 derslik yapılmıştır. Yeni okullar açılmıştır. Fen liseleri, anadolu liseleri, imam hatip liseleri yapılmıştır. 658 derslik, 1924 kapasiteli orta öğrenim öğrenci pansiyonu, 11 adet spor salonu, bu süre içerisinde ilimizin farklı ilçelerinde hizmete girmiştir” diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş, “Tabi ki öncelikli sorumluluğumuz, eğitimin fiziki şartlarının iyileştirilmesidir. Ama bu tek başına yetmez. Ayni şekilde öğretmen kalitemizi de artırmak mecburiyetindeyiz. Öğretmen kalitesiyle birlikte müfredatın da iyileşmesini sağlamak zorundayız. Bunların hepsini eş zamanlı olarak yapacağız. Sonunda okullar çocuklarımıza, gençlerimize sadece bilginin öğretildiği mekanlar değildir. Dolayısıyla mesele sadece bilgiye erişim değildir.

Tabi ki okullar en kaliteli bilgiyi verecekler, ama sadece bilgi vermek yeterli olmaz. Öğrencilerimizi, gençlerimizi kendi çağlarındaki sorunlarla baş edebilecek donanımda kılacağız. Ama bilginin yanında mutlaka kişisel özelliklerinin de geliştirilmesini sağlayan en temel meselelerden birisi okullarımızdır. Dolayısıyla okul sadece bilginin öğretildiği yer değil, insanlara karakter özelliklerinin ve güzelliklerinin bir şekilde anlatıldığı, gösterildiği uygulamalı bir mekandır. Bu anlamda okullarımızın her biri, gençlerin gönül ve ruh zenginliğini güçlendiren çok önemli irfan merkezleridir” şeklinde konuştu.

Programda Vali Seddar Yavuz da bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz, Hükümetin son dönemde eğitime ayırdığı kaynakla, fiziki mekânların yapımı başta olmak üzere Ordu’da çok önemli yatırımlar ve hizmetler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Vali Yavuz, “Özellikle öğrencilerimizin dış ortamlardan korunması için ciddi önlemler aldık. Okulla ilişiği bulunmayan kişilerin, okul önlerinde dolaşmaları veya bulunmaları önlendi. Başta uyuşturucu olmak üzere, gençlerimizin ve çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması için Valiliğimizin koordinesinde güvenlik birimlerimiz ve eğitim kurumlarımız her türlü çalışmayı bir arada yürütüyor.

Son dönemde artan orandaki madde bağımlılığı maalesef toplumumuzu tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle göreve başladığımız günden buyana, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda ilimizdeki gözaltı ve tutuklama sayıları neredeyse 2016 yılına göre 3 kat artmıştır. Şu anda 2017 yılı içerisinde 103 kişi uyuşturucu suçundan dolayı cezaevlerine konulmuştur. Yaklaşık 780 civarında kişi de gözaltına alınmıştır. Dolayısıyla çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam etmeleri ve onların toplumumuza faydalı birer birey olarak yetişmeleri hepimizin önceliğidir” dedi.

Eğitim yatırımları konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Pro.Dr.Numan Kurtulmuş’un çok büyük bir desteğini gördüklerini ifade eden Vali Yavuz, “İlimizde şuan itibariyle 240 milyon civarında bir eğitim yatırımını da devam ettiriyoruz. Sadece yıllar itibariyle çok geniş büyük yatırımlar aldığımızı söyleyebilirim.

Bu vesile ile hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle eğitime duyarlı olan siz değerli okul aile birliği yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlere zaman ayıran ilimizin yetiştirdiği çok değerli devlet adamı, bilim adamı olan sayın bakanımıza sizlerin adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, okul aile birliği yöneticilerinin istek ve taleplerini dinledi.  

Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında son olarak  Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Ordu Valiliğince başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin gala programına katıldı.  (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız